avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... parcare ilegala?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

parcare ilegala?

Buna ziua,
Mi s-a ridicat masina parcata pe un loc de handicap. Organele nu u vazut cardul legitimatie de handicap care imi confera acest drept.
S-a completat un PV cu avertisment de catre Politia Locala dar firma care a oferit serviciile de ridicare/transport/depozitare mi-a eliberat un BF de 600 lei.
Voi contesta PV-ul si plata celor 600 lei, dar nu stiu in baza caror legi. Cel putin pentru BF.
Pentru PV am gasit asa:
Ordonanta de Guvern nr. 2/2001;
Legea nr. 448 din 6 decembrie 2006 republicată privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap

Dar pentru Bonul Fiscal ce lege trebuie invocata?

Multumesc "

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:54, 3 Aprilie 2015
Fiecare administratie publica locala,in temeiul disp L nr 448/2006 detine obligatia sa asigure facilitatea locurilor de parcatre pentru auto apartinand persoane cu dizabilitati care detin semn distinctiv
Puteti contesta temeinicia si legalitatea ridicarii masinii in baza facilitatilor conferite de L nr 448/2006 ,a deciziei/certificatului de incadrare in grad de handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto ridicat din parcare de resedinta cu plata cu permis handicap in parbriz Gabrielos82 Gabrielos82 Am parcat 4 zile consecutiv auto dat in folosinta de la locul meu de munca, pe care l-am folosit la acel moment la transportul unui membru de famile cu ... (vezi toată discuția)
Gratuitate transport ginaro ginaro Buna ziua! Conform legii, o persoana cu handicap accentuat are dreptul la gratuitate pe toate liniile de transport urban (de suprafata si metrou). Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta impotriva ridicaii autoturismului cristel padurean cristel padurean Autovehicul parcat regulamentar, ridicat de catre Birou de ridicari auto. Am ridicat autoturismul din locul de depozitare la aprox. 30 minute dupa ce a fost ... (vezi toată discuția)