avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Gratuitate transport
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Gratuitate transport

Buna ziua! Conform legii, o persoana cu handicap accentuat are dreptul la gratuitate pe toate liniile de transport urban (de suprafata si metrou).
Intrebarea mea este urmatoarea: aceasta gratuitate se aplica in toate orasele din tara sau numai in orasele din judetul de domiciliu?
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2022
ginaro, utilizator
Cel mai recent răspuns: ginaro , utilizator 19:41, 5 Iulie 2022
Art. 23. - Lege 448/2006
(1) Persoanele cu handicap grav şi accentuat beneficiază de gratuitate pe toate liniile la transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă şi cu metroul.

(3) Legitimaţia pentru transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă este valabilă pe întregul teritoriu al ţării, fiind recunoscută de toate regiile de transport local, şi este eliberată de direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, costurile fiind suportate din bugetele judeţelor, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti.
Multumesc pentru raspuns!
Voi printa extrasul de lege si il voi da persoanei in cauza sa il prezinte controlorilor care, in necunostinta de cauza, sustin ca legitimatia este valabila doar pe raza judetului de domiciliu.
Conform disp L nr 448/2006 personele beneficiare d edecizie /certificat de incadrare in grad d ehandicap beneficiaza de anumite facilitati
Insa multe autoritati publice locale au emis HCLM prin care nu tin cont de disp L nr 448/2006 impun obligativitate taxa loc parcare persone cu dizabilitati,egalitate de obligatii in domeniul transportului in comun
Cum e posibil ca o HCLM sa anuleze practic o lege (sau articole dintr-una)? Nu este un abuz din partea lor? Consiliile locale pot lua anumite decizii, dar cum e posibil, legal vorbind, sa poata interzice unor oameni drepturi conferite de legi emise de entitati superioare acestor consilii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport iosifica iosifica BUNA ZIUA! SUNT UN CETATEAN DE 30 ANI DIN MUNICIPIUL ROMAN-JUD.NEAMT SI AM CERTIFICAT DE INCADRARE IN GRADUL DE HANDICAP ACCENTUAT. AS AVEA SI EU O ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si terenuri ROXANA NEDELEA ROXANA NEDELEA A SOSIT PE NUMELE LUI TATA O POPRIRE PE CONT CA AR AVEA DE PLATA O SUMA - IMPOZIT LA PRIMARIE. EL NU ARE ROL DECAT PE O MASINA SI 50 METRI PATRATI PE CARE ... (vezi toată discuția)
Drepturile persoanelor incadrate in grad de handicap machita machita Baiatul unei cunostinte are pensie de handicap {are o scurtare la un picior de aprox.2 cm},de ce anume poate beneficia in societate?[scutire taxe la ... (vezi toată discuția)