avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand primesc prima pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand primesc prima pensie

In data de 21 decembrie 2014 am primit de la comisie incadrarea in gr.I pensie invaliditate.Incetarea raporturilor de munca a inceput cu 31 decembrie 2014. Dosarul complet de pensionare . care a cuprins si decizia de incadrare , a fost depus pe 02.03.2015.Cand voi primi prima pensie si daca aceasta va fi pentru lunile ianuarie , februarie , martie ,etc.
Cel mai recent răspuns: Vio.57 , utilizator 13:53, 9 Martie 2022
Am primit decizia pentru pensie de handicap in decembrie anul trecut,cand ar trebui sa primeasca banii?dat fiind faptul ca la posta ianuarie si februarie nu a venit iar in martie da am intrebat postasul si a spus ca o sa vina din urma si mi.o da doar pe martie,cum sa procedez daca ma minte unde sa intreb? Va multumesc si astept rasp dvs
Nu exista pensie de handicap.
Exista:
-Pensie de invaliditate
-Indemnizatie de handicap

La care din ele va referiti ?
Decizia privind acordarea pensiei de invaliditate are ca nr de inregistrare din data de 19,12,2018, dar decizia a ajuns prin posta pe 3 ianuarie . De cand intru la plata ? In data de 18,12,2018 am ridicat certificatul de incadrare in grad de handicap cu ce data voi primi indemnizatia ? Decizia medicala asupra capacitatii de munca este din data de 01.11.2018 , iar dosarul de pensionare la casa de pensii este de pus in data de 09,11,2018 .
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
Mariuss1988, utilizator
Este mentionata in decizie data punerii in plata.
Da am vazut ca din data 09,11;2018 ma platesc .dar nu specifica nicaieri daca in luna ianuarie sau februarie imi vine pensia.

Carp Mircea a scris:

Este mentionata in decizie data punerii in plata.

Alte discuții în legătură

Legi harghitene? Ruda Ruda Buna ziua! Sunt o persoana cu handicap fizic de gradul I din judetul Harghita si am aflat de noua lege privind pensia de invaliditate, conform careia : Decizia ... (vezi toată discuția)
Conditii pensionare - persoane cu dizabilitati - 2016 florintb florintb Bun gasit, Sunt o persoana cu dizabilitati gradul 2, accentuat (din nastere) si am 39 ani. Sunt angajat din anul 2006, in domeniul IT. In acelasi timp, ... (vezi toată discuția)
Pensionara cu pensie de invaliditate gr.ii, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca + pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire are dreptul la indemnizatie de handicap? piroska48 piroska48 avand pensie de invaliditate gr.II, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca+pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire, cu deficienta ... (vezi toată discuția)