avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident iesire sens giratoriu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident iesire sens giratoriu

Intrasem in sensul giratoriu atunci cand acesta era liber. Circulam cu viteza mica pe banda 1 in acest timp alt autovehicul a intrat in sens din spatele meu imediat dupa ce m-a vazut s-a mutat de pe banda 1 pe banda 2 am circulat o perioada in paralel iar la prima iesire eu am continuat circulatia in sensul giratoriu pe banda mea. Celalalt mi-a taiat calea si m-a agatat cu roata din spate. La politie mi-au dat mie amenda pentru neasigurarea la schimbarea directiei de mers.
Politistul mi s-a parut avand o atitudine cam ciudata necunoscand ca in sensul giratoriu se mai si semnalizeaza directie de deplasare si se da prioritate la schimbarea benzilor.
As avea castig de cauza la contestatie?
Cel mai recent răspuns: reynolds87 , utilizator 11:00, 10 Aprilie 2015
Multi conducatori auto judeca problema prioritatii dupa locurile in care cele doua autovehicule s-au lovit. Total gresit. Problema prioritatii de trecere se judeca dupa traiectoriile celor doua autovehicule.
ing. Ioan Ciobanu
Traiectoria de iesire din sensul giratoriu clar nu este direct de pe banda 2 prin fata vehiculelor care circula pe banda 1 neacordand prioritate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ... AngelicaCeh AngelicaCeh Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers ... (vezi toată discuția)
Accident in sensul giratoriu valentin.gherman valentin.gherman Buna ziua! Aseara am fost lovit in partea stg spate rezultand axa masinii indoita, intr-un sens giratoriu. Eu intram de pe o strada laterala (supermarchet) in ... (vezi toată discuția)