avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Al 13-lea salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Al 13-lea salariu

Buna ziua,
Imi puteti spune va rog daca concediul medical luat intr-un an scade valoarea celui de-al 13-lea salariu? Si cum se calculeaza. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:56, 10 Aprilie 2015
Depinde de cum este prevazuta acordarea celui de-al 13-lea in reg.intern sau in ccm aplicabil angajatorului.

in general, cel de-al 13-lea salariu se acorda pentru perioada efectiv lucrata.
Colega mea a avut trei concedii medicale in anul 2014. Unul dintre concedii este de 2 zile si i s-a spus ca nu i se ia in considerare intreaga luna, conform L 33, dar nu au zis din ce an. Care lege?
Despre ce sector este vorba, bugetar sau privat?
Privat.
Nicio lege nu poate impune unui angajator din sectorul privat un anumit mod de acordare a celuide-al treisprezecelea salariu.

De aceea, v-am mentionat anterior ca trebuie sa stim care este prevederea exacta din reg.intern sau in ccm aplicabil angajatorului privind modul de acordare a cestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al 13-lea salariu ContSters221478 ContSters221478 AS DORI SA STIU DACA EXISTA VREO LEGE CONFORM CAREIA SE ACORDA AL 13-LEA SALARIU,AFERENT ANULUI 2010 (vezi toată discuția)
Al 13-lea salariu - mediul privat doriacristina doriacristina Imi puteti spune cateva modalitati de acordare celui de-al 13 salariu in mediul privat? La ce ma refer, mai exact? La practicile din companiile d-voastra, ... (vezi toată discuția)
Al 13-lea salariu zegetin zegetin Daca un angajat al unei societati a lucrat doar 10 luni in ultimul an de activitate a lui in acea societate,la sfirsitul anului,cind se acorda al 13-lea ... (vezi toată discuția)