avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aplicare Ordin 343 al ANRSC intr-un bloc fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aplicare Ordin 343 al ANRSC intr-un bloc fara repartitoare

Buna ziua tuturor!
In urma cu cateva luni, fostul administrator al blocului a renuntat la a se mai ocupa de administrare, drept pentru care a fost gasita o firma specializata in administrari de condominii si s-a inceput colaborarea cu aceasta.
La prima afisare a cotelor de intretinere.... surpriza: pentru cele 4 apartamente care au centrale proprii si sunt debransate de la sistemul centralizat, au fost repartizare la incalzire 30 de procente din ceea ce ar plati un apartament nedebransat. A facut aplicarea gresita a Ordinului 343, acesta prevazand doar pentru anul 2010-2011 celebrele cote de 30% si 50%.
Blocul nu a avut si nici nu are montate repartitoare de caldura.
La cele doua contestatii mi s-a raspuns evaziv, in sensul ca nu exista o alta lege aplicabila, cele anterioare fiind abrogate de amintitul ordin.
Fiind pus in situatia de a da asociatia in judecata pentru obligarea la respectarea legii si anume al Ordinului ANRSC 233 din 2004, am nevoie de un sfat: voi face o actiune in anulare? La sectia de contencios administrativ?
Multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: alexandrubuzatu , utilizator 15:24, 21 Aprilie 2015
Problema de fapt este ca se aplica niste procente din burta, fara nici o metoda de calcul care sa aibe la baza SET-ul tevilor din apartamente si SET-ul partilor comune (scara + subsol).

Am mai mestecat problema pe aici legata de SET. Nu se doreste ca acest lucru sa fie facut ca la carte pentru ca suma pe care ar trebui sa o plateasca un apartament debransat ar fi destul de mica in comparatie cu furaciunile de acum cu procentele din burta.

Iarasi ne intoarcem la caldura buna si caldura rea... Cea buna este cea de la RADET si cea rea este cea de la apartamentele debransate.

Stiu ca ceva vreme in urma s-a cerut sa se faca inventarierea si calculul SET la nivel de bloc, tocmai pentru a putea fi folosit in calcule si a nu exista discutii inutile, dar...

Si ca sa facem o glumita legata de procentele din burta, ar fi ca si cum v-ati duce la piata iar vanzatorul de la taraba v-ar cintari marfa din ochi si nu cu cantarul.

Cu stima,
Rorschach
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2015
rwkovacs, utilizator
Merci!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatari cu centrala proprie obligati sa plateasca caldura cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:locatarii cu centrala proprie sunt pusi sa plateasca caldura(aprox 80 lei/luna)...pentru ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura spatii comune patrichi_stefan patrichi_stefan Buna ziua. Urmeaza o adunare a locatarilor, si as vrea sa pun problema repartizarii caldurii pt spatii comune si tevile care traverseaza apartamentul. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Suport legal in care tevile de trecere in apartamente debransate sunt puse la calculul energiei termice iirina33 iirina33 Avem mari discutii in bloc. Proprietarii apartamentelor debransate nu vor sa plateasca si cota parte de caldura corespunzatoare tevilor de trecere prin ... (vezi toată discuția)