avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisele de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisele de post

v a rog frumos sa ma ajutati in legatura cu o problema, eu sunt secretara la o firma si doamna directoare m-a delegat sa fisele posturilor tuturor angajatilor, dandu-mi un model mai vechi unde erau trecute si sanctiuni in cazul neindeplinirii atributiilor....trebie trecut asa ceva in fisa postului.Iar la sfarsit era trecut:
"Atributiile si obligatiile din aceasta fisa nu sunt limitative, se vor completa ori de cite ori este nevoie, pentru bunul mers al activitatii societatii."este normal sa se treaca asa?... Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 15:11, 24 Iunie 2009
Buna ziua,
In primul rand nu am inteles ce ai vrut sa spuneti, si anumedoamna directoare v-a delegat pe dumneavoastra sa intocmiti fisele posturilor pentru ceilalati salariati si v-a dat niste modele mai vechi dupa care sa va orientati?
In al doilea rand , din punctil meu de vedere , fisa postului trebuie sa reprezinte atirbutiile fiecarui salariat in conformitate cu postul pe care-l ocupa si sanctiunele referitoare la nerespectarea fisei postului ar trebui trecute in regulamentul de ordine interioara.
1. Sanctiunile nu se trec in fisa postului ci in Regulamentul intern al unitatii.
2. Modificarea fisei postului se face prin act aditional, ori de cate ori este necesar, dar, atentie!, cu acordul salariatului.
3. Acea fraza se poate scrie in fisa postului dar fara acordul salariatului nu se poate modifica fisa postului.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
.... Va multumesc pentru raspuns, pai in cazul in care salariatului i se da o atributie alta decat ceea ce-i corespunde calificarea, motiv pentru care nu o indeplineste corect, fiind tras la raspundere, acoperirea lui, presupun ca era pana acum fisa postului si atributiile locului de munca pe care-l ocupa din aceea fisa. Acum cu fraza asta de la sfarsit ca sarcinile si atributiile sunt limitative, e fraza cheie pe care angajatorul o foloseste pentru un raspuns.Din punct de vedere legal se trec asemenea fraze in fisele posturilor?....Multumesc anticipat


Alina Dudu
Credeam ca ati inteles din raspunsul meu anterior:
3. Acea fraza se poate scrie in fisa postului dar fara acordul salariatului nu se poate modifica fisa postului.
Adica, chiar daca scrie acea fraza, tot nu poate modifica (completa) fisa postului fara acordul (semnatura) salariatului.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
In fisa postului se trec doar atributiile si sarcinile ce le revin angajatilor, clar si la obiect (ce trebuie sa faci si ce sa nu faci)
Fraza:
Atributiile si obligatiile din aceasta fisa nu sunt limitative, se vor completa ori de cite ori este nevoie, pentru bunul mers al activitatii societatii.
nu are ce cauta in fisa postului, nu este un atribut sau o sarcina.
Asa cum a spus dl tudorvaleriu acest lucru se trece in Regulamentul de odine interioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii in afara fisei postului. edward_zone edward_zone Buna ziua, Am primit o decizie din parte angajatorului care spune ca trebuie sa operez anume activitati care ies din atributille Fisei Postului pe care am ... (vezi toată discuția)
Toate activitatile dintr-o firma trecute in fisa postului S M SORIN S M SORIN Buna ziua, Ce atributii poate trece angajatorul in fisa postului unui Agent de Vanzari, conform COR, intr-o firma privata? Va adresez aceasta intrebare ... (vezi toată discuția)
Modificare fisa post fara acordul angajatului adrianacali adrianacali Are dreptul angajatorul sa modifice fisa postului fara acordul angajatului? Concret angajatorul doreste sa adauge o activitate pentru care angajatul nu are ... (vezi toată discuția)