avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute de trecere

Am cumparat un tren de 500 mp acum 4 ani dezmembrat din alt teren . La cumparare am dobandit servitute de trecere pe terenul declarat drum de servitute de 487 mp. Latimea drumului este de 7 m . Adica a fost pentru ca de ceva timp propietarul drumului a inceput sa planteze pomi si rosii pe jumatate din drum reducanduse astfel latimea la 3,5 m. A mai pus si porti la intrarea pe drumul de servitute. Intrebarea mea este daca este legal ceea ce face , si daca prin servitute de trecere dobandit la cumparare am dreptul de a trece si cu autoturism si daca am dreptul de a trage utilitati pe drumul de servitute fara o eventuala despagubire .
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:00, 9 Aprilie 2015
Întrebare- drumul de servitute a fost constituit prin act juridic în sensul că a fost prevăzut că imobilul d-voastră având nr. cadastral.....are ca sarcină înscrisă în favoarea lui o servitute de trecere aceasta fiind între pctele......, cu o lățime de..., cu o lungime de..........Este trecută în partea aII-a a CF a d-voastră ca sarcină în favoarea d-voastră?
Poarta care a fost edificată de proprietar vă împiedică intrarea la proprietate sau este în continuarea împrejmuirii proprietății acestuia ?
Proprietarul prin faptul că s-a constituit o servitute de trecere rămâne tot proprietar pe acea porțiune și sunteți obligată să solicitați drept trecere pt. utilități având în vedere că acest drept nu este gratuit-art.621NCC
Da drumul este inscris in ca.f. la punctul doi prin act juridic in favoarea mea cu latimea de 7m deci pe toata suprafata. Drumul de servitute este derivat dintr-o dezmembrare si este inscris in cartea funciara cu dimensiunea de 7 m latime. In contractul de vanzare cumparare al terenului scrie ca accesul la teren se face pe drumul de servitute cu nr cadastral x si cu suprafata de 482 m patrati iar in cartea funciara scrie ,, servitute de trecere pe terenul cu nr cadastral x suprafata 482 m patrati ''. Deci omul a avut un teren de 5000m pe care la parcelat si a fost obligat sa lase servitute de trecere de 7m latime. A facut 7 parcele , eu sunt pe undeva pe la mijlocul drumului de servitute.
In alte contracte de vanzare cumparare am vazut scris servitute de trecere cu piciorul si masina. In cazul meu se intelege ca pot trece si cu masina?
Iar copacii plantati pe jumatatea drumului sunt legali ? Eu cu masina am loc sa trec dar o masina mai mare sau o basculanta nu pot trece.(pt a-mi construi casa trebuie sa intru cu masini mai mari)
Si nu inteleg din ce cauza trebuie sa-l despagubesc pentru utilitati daca eu am dobandit servitutea la cumpararea terenului .
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2015
liv23, utilizator
Pentrucă nimic nu este pe gratis. În acest sens, așa cum prevede și art. 621NOUL COD CIVIL

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"promisiune unilaterare de constituire drept de servitute cu notare in cf" ok sau nu? bugsy_io bugsy_io Buna ziua! Am in coproprietate cu inca o persoana o parcela de teren. Doresc sa ii vand celeilalte persoane cota mea parte dar in acelasi timp imi doresc sa ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare lot teren LE PAGE EMIL LE PAGE EMIL Astept va rog,un raspuns,autorizat.O ruda apropiata,detine un teren agricol.A facut dezmembrarea in 4 loturi.3 loturi +drum acces.Nu i s-a aprobat dezmembrarea ... (vezi toată discuția)
Drum servitute mihai13d mihai13d Buna ziua am achizitionat de curand (5) zile un teren , in vederea construirii uni case . dar am aflat ca intr e mine si vecinii spate - fata exista un drum ... (vezi toată discuția)