Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile salariatului angajat in locul altuia (aflat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile salariatului angajat in locul altuia (aflat in concediu de crestere copil)

As dori sa stiu ce drepturi am in cazul in care sunt angajata, pe durata determinata, pentru a inlocui o persoana aflata in concediu de crestere copil. Am dreptul la acelasi salariu, aceleasi beneficii (prime, bonusuri, etc)?
Cel mai recent răspuns: flowerpower , utilizator 14:47, 9 Aprilie 2015
daca faceti aceleasi munci, da. singura diferenta este ca aveti cim determinat, pana la intoarcerea acesteia.
Multumesc pentru raspuns. Ma interesa in special partea cu prime/bonusuri.
Imi puteti spune si un articol de lege, sau unde sa caut?
Art. 87. C.Mun.
(1) Referitor la conditiile de angajare si de munca, salariatii cu contract individual de munca pe durata determinata nu vor fi tratati mai putin favorabil decat salariatii permanenti comparabili, numai pe motivul duratei contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor in care tratamentul diferit este justificat de motive obiective.
(2) In sensul alin. (1), salariatul permanent comparabil reprezinta salariatul al carui contract individual de munca este incheiat pe durata nedeterminata si care desfasoara aceeasi activitate sau una similara, in aceeasi unitate, avandu-se in vedere calificarea/aptitudinile profesionale.
(3) Atunci cand nu exista un salariat cu contract individual de munca incheiat pe durata nedeterminata comparabil in aceeasi unitate, se au in vedere dispozitiile din contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, reglementarile legale in domeniu
Multumesc mult!
Si ca sa ma intind un pic, in momentul in care salariata in concediu decide sa se reintoarca la serviciu, cu cat timp inainte trebuie sa anunte?
Eu am contract pe perioada determinata, care se prelungeste prin act aditional la 3 luni, intrucat nu se stie exact cand se intoarce persoana respectiva...
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2015
flowerpower, utilizator
Nu exista text de lege care sa prevada un anumit termen in care o salariata aflata in CCC trebuie sa-si anunte revenirea la munca.

Alte discuții în legătură

Codul muncii monica.mistretu@yahoo.com monica.mistretu@yahoo.com BUNA SEARA.SUNT ANGAJAT AL UNEI INSTITUTII PUBLICE PE PERIOADA DETERMINATA IN BAZA UNUI ORDIN DE FUNCTIONARE. VA ROG SA-MI COMUNICATI DACA ... (vezi toată discuția)
Cim perioada determinata mireille_is mireille_is Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie..daca o persoana angajata pe perioada determinata pe un post de asistent medical doreste sa isi ia ... (vezi toată discuția)
Concediu toro toro Buna Ziua ! ... din data de 28.10.2015 am intrat in pensie la limita varsta . La inchiderea CIM datorita pensionarii am fost solicitat a mai ramane o perioada ... (vezi toată discuția)