avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendare raport de serviciu functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendare raport de serviciu functionar public

O solicitare a unui funcţionar public adresată instituţiei , de suspendare a raportului de serviciu , "pentru interes personal legitim", conform Statutului trebuie aprobată pt ca acesta este dreptul funcţionarului public. Întrebarea e legată de semnficaţia sintagmei : ce înseamnă interes personal legitim ? (funcţionarul vrea sa plece o perioada la muncă în altă ţară) Adică....nu vrea el neaparat , dar este nevoit..nu discutăm aici despre inechităţile salariale din sectorul bugetar, de volumul de muncă, care a explodat în utlimul timp, pe seama câtorva salariaţi...cine lucrează în administraţia publică locală înţelege la ce mă refer, astfel că unii din angajaţi "iau calea pribegiei"...Şi a 2-a întrebare este dacă în momentul în care functionarul invocă acest interes personal legitim , este suficientă invocarea lui sau el ar trebui dovedit. şi cum ? Pe de altă parte interesul public al instituţiei, motivat şi de deficitul de personal, ar putea fi o cauză de respingere a cererii ? Activitatea în instituţie ar fi grav perturbată...se creează precedente care pot genera un exod...atunci cine mai lucrează ? Oamenii se formează într-o perioadă îndelungată...e uşor să spui : dacă nu vrei să stai.., pleacă..punem altul ...La asta ar trebui să reflecteze cei care ne conduc destinele... Mulţumesc !!!
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2015
Tpopa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:40, 13 Aprilie 2015
O definitie se regaseste in Legea 554/2004, art.2 alin.1 lit.p :
interes legitim privat - posibilitatea de a pretinde o anumita conduita, in considerarea realizarii unui drept subiectiv viitor si previzibil, prefigurat;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata pentru ingrijirea copiilor Denisalin Denisalin Sunt functionar public si, deoarece sotia lucreaza in strainatate, am cerut concediu fara plata in baza art. 95 alin 2 din Legea 188 pentru a putea sa am grija ... (vezi toată discuția)
Suspendarea - interes personal legitim ally.emilly ally.emilly Potrivit art.95 alin (2) din Legea 188/1999 republicata "raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un ... (vezi toată discuția)
Suspendarea raportului de serviciu henriettebondar henriettebondar Buna ziua, Solicit interpretarea art.95 alin.2. din Legea nr. 188/1999,republicata,cu modificarile si completarile ulterioare. ,,Raportul de serviciu se ... (vezi toată discuția)