avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bonuri de masa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bonuri de masa

Buna ziua,

Puteti sa-mi spuneti daca firmele care se decid sa ofere bonuri de masa angajatilor au beneficii din acest lucru. Din cate am inteles eu au scutire de impozite de la stat sau ceva de genul.

Va rog sa-mi dati mai multe detalii.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 14:09, 12 Aprilie 2015
Potrivit art. 21 alin. (3) lit. e) din Codul fiscal, cheltuielile reprezentand tichetele de masa acordate de angajatori, potrivit legii sunt cheltuieli cu deductibilitate limitata la determinarea profitului impozabil.

Pentru tichetele de masa acordate se retine la sursa doar impozit pe venit. Nu se retin contributii sociale individuale si nici cele ale angajatorului.
Avantajul acordarii bonurilor de masa consta, asa cum a spus si domnul Cornel Vasile, in aceea ca se retine doar impozit iar nu si contributii, ca in cazul banilor dati sub forma de salariu. In plus, angajatorul are si avantajul ca poate renunta la acest beneficiu acordat salariatilor, fara alte explicatii, daca nu este stipulat altfel in contractul de munca.
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2015
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitati fiscale pentru angajati Florin111 Florin111 Buna seara , As dori sa angajez 2 persoane pe salariul minim pe economie . As dori sa stiu : 1. La un salariu de 1050 lei brut ,cat primeste angajatul ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli cu tichete de masa/cadou july_pink2003 july_pink2003 Va rog sa-mi specificati daca tichetele de masa sau cele cadou sunt deductibile ptr. angajator si ce costuri implica atat ptr firma cat si ptr ... (vezi toată discuția)
Diurna interna deductibila Max22 Max22 care este diurna legala pt intern deductibila fiscal? Cheltuielile cu masa servita in delegatie este deductibila daca se acorda si diurna? (vezi toată discuția)