avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ CONVENTIONAL LA NOTAR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ CONVENTIONAL LA NOTAR

Buna seara! Divort fara partaj!Fostul ramane in ap. si se recasatoreste, eu plecand cu chirie impreuna cu copilul. Acum dupa un an si jumatate tot nu m-a despagubit cu procentul meu din ap. , dar ar fi de acord( desi eu sunt constienta ca va fi extrem de dificil) sa mergem la notar sa facem un partaj conventional si in procentul meu din ap. sa locuiesc intr-o camera cu copilul . Stiu ca e groaznic ce scriu de la scris si pana la a locui din nou impreuna sub acelasi acoperis cu fostul si actuala sotie ...... Se poate face un asemenea partaj conventional la notar,asupra unui bun imobil? Cat ar costa,cu aproximatie? Va multumesc ! O seara frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:04, 18 Ianuarie 2010
Nu vad sensul de a face partaj.
Cel mai bine este sa locuiti acolo fara partaj.

avocat Claudiu Lascoschi
Se poate face un partaj voluntar ("conventional") la notar asupra drepturilor si bunurilor ce ar reveni fiecarui sot din bunurile comune. Deci se poate partaja si dreptul de proprietate al apartamentului comun, in modul in care doriti. Important este ca partajul sa nu va dezavantajeze in mod semnificativ.
Citind insa ceea ce scrieti nu inteleg aproape deloc de ce nu doriti un partaj judecatoresc si nu introduceti o asemenea actiune, iar ca prim capat de cerere sa solicitati (mai ales daca v-a fost incredintat minorul) ramanerea in apartament si plata unor sulte, iar cu chirie sa stea sotul. Daca va este imposibil sa le platiti puteti vinde apartamentul si va luati o garsoniera.
Desi este treaba dvs., ceea ce scrieti pare a fi (dupa propria mea parere) o ...ultima solutie si aceea imposibil de acceptat!
Va multumesc frumos pt. raspuns!Din ce stiu eu ,stiu ca oricand pot sa merg sa locuiesc intr-o camera ,dar ma gandeam asa pt. linistea si siguranta noastra sa am o hartie ceva la mana ca acea camera este a mea si nu trebuie sa ma deranjeze niciodata cu nimic nici el si nici ea. Este adevarat ca oricand am acest drept sa merg sa locuiesc acolo, daca tot imi spune ca despagubire baneasca nu are???! Imi pot obtine la notar ceva cu care sa ma apar ....daca va fi nevoie vreodata??Asa ar fi de acord,dar doamne tot nu realizez cum sa suporti in aceste conditii acelasi acoperis??Dara de aia am plecat in chirie! Dar cat o sa mai pot sta asa??! Va multumesc inca o data! O seara frumoasa!
Va multumesc frumos pt. raspuns! El nu vrea sa auda de partaj la tribunal,stie ca va trebui sa imi plateasca o sulta si nu are de unde(iar eu, am auzit ca nu exista limita de suma si de timp,poate sa imi dea sulta in cati ani vrea el,tribunalul nu ii fixeaza anii si bani cu taraita lunar si eu tot in chirie, ca asa nu as putea sa imi iau nimic! Ap. nu poate sa fie vandut,avem in el intr-o camera si persoana de la care l-am cumparat prin act de vanzare-cumparare cu habitatie viagera, deci cine ar cumpara pt. o suma considerabil mai mica,asa cum am facut noi ,un ap. cu o persoana in el?? Copilul acum este major,sta cu mine in chirie,dar nu ne mai permitem in continuare, iar cand a fost de plecat el nu a vrut asa ca a trebuit sa o facem noi,dar pana cand??Nu mai putem nici noi! Cam astea sunt toate necazurile! Nu stiu cum sa ies din asta ,simt ca nu mai pot! Va multumesc inca o data pt. raspuns si timpul acordat! Sa aveti o seara frumoasa!
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
Gyna, utilizator
@Gyna, pe langa faptul ca mesajele scrise consecutiv contravin regulamentului , incercati alta data cand mai apelati la acest forum sa dati toate detaliile spetei de la bun inceput. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Despre partaj partaj partaj Am divortat in nov 2010, fara a face partajul. Fostul sot a plecat din casa in urma unei ordonate presidentiale de evacuare datorita agresivitatii fata de ... (vezi toată discuția)
Partaj ser76 ser76 buna seara avand un apartament bun comun impreuna cu fostul sot eu parasind imobilul cu 4 ani in urma ,el fiind recasatorit acum si locuind in acelasi ... (vezi toată discuția)
Problema partaj Adela.Alexandra Adela.Alexandra In cadrul unui partaj, in care se ridica problema unul bun imobil (apartament cu 2 camere) ce se intampla cu acesta in conditiile in care inainte de divort in ... (vezi toată discuția)