avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare silita

Buna seara, am adjudecat un apartament la licitatie publica in data de 1/04/2015, iar in data de 10 ,proprietarul a depus contestatie cerand anularea tuturor actelor de executare precum si a executarii insasi , invocand art 696 - art.698 ,art 705 , art 710 , art 711 , art 719 cod procedura civila . Evident nu stiu ce reprezinta aceste articole ( adica am citit pe net , dar de inteles mai greu spre rusinea mea ) #-o .
Precizez ca doamna respectiva care a depus contestatia si-a trimis fostul sot acasa la mine ca sa-mi inmaneze o scisoare de-o pagina de la dansa . Aceasta scrisoare spune ca prima licitatie a imobilului a fost in 18 ian 2011 = prescriptie , intre 20/07/2013 si 26/11/2014 ( 17 luni ) nu s-amai executat nici o licitatie si nu s-a intocmit nici un act privind executarea = perimare , iar in concluzie imi spune ca sa-mi recuperez suma depusa de mine taxa de timbru este de 500 de lei , iar daca platesc si diferenta , taxa de timbru va fi de 1500 de euro.:O:O:O.
Sotul dansei deasemenea i-a spus tatalui meu ( el i-a raspuns la usa ) ca acel executor judecatoresc este un escroc , care stia ca licitatia este nula deoarece au mai fost cativa care au luat teapa de la el la precedenta licitatie .
Eu asa ceva n-am patit niciodata , iar daca stiam ca asta implica o licitatie ( multa pacaleala ) nu mai participam in veci :( .
As vrea sa va intreb daca poate cineva sa-mi raspunda , ce trebuie sa fac in continuare, deja am depus 10% din valoare ii mai recuperez in caz de se accepta contestatia ?
O alta intrebare ar fi daca s-a depus contestatie trebuie sa depun si restul de bani in termen de 30 de zile sau se poate sa asteptam pana se finalizeaza procedura sa vedem daca e acceptata sau nu?
Sau daca a fost cineva in situatia asta...un sfat m-ar ajuta mult
Va multumesc frumos !!!!!!
Cel mai recent răspuns: elenealina , utilizator 12:53, 14 Aprilie 2015
In situatia in care instanta de judecata dispune hotarare favorabila reclamantei,pentru recuperare avans urmeaza sa desfasurati demersuri la executorul judecatoresc caruia ati avansat respectiva suma
Pentru a respecta termenele legal prevazute puteti depune diferenta ,in cont pe care sa il comunicati executorului judecatoresc
Adevarat a inviat ! , multumesc pentru raspuns ,in cazul in care hotararea e favorabila reclamantei ,daca depun toata sumain termen , aceasta spune ca apoi trebuie sa platesc o taxa de timbru de 1500 de euro ca sa-mi recuperez banii. Este adevarat ?
Art. 854

Contestarea actului de adjudecare

(1) În termen de o lună de la data înscrierii provizorii în cartea funciară, debitorul sau terţul dobânditor, creditorii urmăritori şi orice altă persoană interesată, după menţiunile cărţilor funciare, vor putea ataca actul de adjudecare pe cale de contestaţie la executare. Instanţa de executare poate suspenda eliberarea sau, după caz, distribuirea sumelor rezultate din urmărirea silită a imobilului adjudecat. În cazul în care cererea de suspendare este formulată de debitor sau terţul dobânditor, acesta este obligat la plata cauţiunii în condiţiile art. 718 alin. (2).

(2) Dacă actul de adjudecare este anulat, executorul va continua urmărirea de la actul desfiinţat şi va solicita din oficiu ca înscrierea provizorie prevăzută la art. 853 alin. (1) să fie radiată.

(3) Sumele consemnate se vor restitui adjudecatarului, iar calitatea acestuia de administrator-sechestru al imobilului urmărit încetează.
Daca nu platiti diferenta, pierdeti avansul sau cea mai mare parte din el pt ca dvs veti suporta cheltuiala cu organizarea altei licitatii sau a urmatoarelor pana se vinde. Cheltuielile pt depasi avansul ( depinde de suma)
Toti adjudecatarii si asuma riscul ca debitorul sa conteste si sa castige, nu e nimic nou, asa ca dvs vedeti-va de treaba si nu luati in seama spusele debitorului. Nu veti plati bani ca sa vi-i vedeti pe ai dvs inapoi.

Va multumesc frumos !!!!
Dar nu trebuieun proces de evictiune impotriva banii , unde cu siguranta trebuie sa platim o taxa detimbru ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Experienta mea cu cumpararea de imobile aflate in executari silite, si cand oare vor inceta sa reprezinte practic un camp minat si foarte riscant? vioricaw vioricaw In ultimii 2 ani am participat la mai multe licitatii publice pentru apartamente scoase la vanzare in urma unor executari silite realizate de executori ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat un apartament prin executare silită și am achitat jumătate din preț. mai am 20 de zile până trebuie să pun diferența, dacă renunț ce se va întâmpla cu bănuții mei? Curelaru r Curelaru r Buna ziua Am adjudecat un apartament prin executare silită și am și achitata jumătate din el și mai am 20 zile pana ce treb sa pun diferența Pers ... (vezi toată discuția)