avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plafonare incasari/plati valuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plafonare incasari/plati valuta

Daca este vorba despre o casa de expeditie (servicii accesorii transportului ,intermediere transport maritim importuri..) nu mai poate incasa in valuta mai mult de echivalentul a 5000 lei, adica ~ 1200 USD ?
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:40, 14 Aprilie 2015
Asa este:

Legea 70/2015:

Art. 1. - (1) Operaţiunile de încasări şi plăţi efectuate de persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, liber profesionişti, persoane fizice care desfăşoară activităţi în mod independent, asocieri şi alte entităţi cu sau fără personalitate juridică de la/către oricare dintre aceste categorii de persoane se vor realiza numai prin instrumente de plată fără numerar, definite potrivit legii.
(2) Prevederile prezentului capitol nu se aplică Trezoreriei Statului, instituţiilor de credit, instituţiilor emitente de monedă electronică, instituţiilor care prestează servicii de plată, autorizate de Banca Naţională a României sau autorizate în alt stat membru al Uniunii Europene şi notificate către Banca Naţională a României, potrivit legii, instituţiilor financiare nebancare şi entităţilor care efectuează operaţiuni de schimb valutar, definite potrivit legii, pentru operaţiunile specifice activităţii pentru care acestea au fost autorizate, precum şi operatorilor din domeniul jocurilor de noroc.
(3) Prevederile prezentului capitol se aplică şi operaţiunilor de încasări şi plăţi în valută efectuate pe teritoriul României. Încadrarea în plafoanele prevăzute de prezentul capitol se efectuează în funcţie de cursul de schimb valutar, comunicat de Banca Naţională a României, de la data efectuării operaţiunilor de încasări sau plăţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 70/02.04.2015 nicadoinita nicadoinita in cazul firmelor de schimb valutar cum se procedeaza?nu putem vinde/cumpara valuta decat in plafonul de 10000 lei ? (vezi toată discuția)
Aplicare legea 70/2015 ADragos ADragos Buna ziua , as dori sa stiu daca legea 70/2015 se aplica la casele de amanet si schimb valutar, referitor la platile catre persoanele fizice pentru produsul ... (vezi toată discuția)
Legea 70/2015 baloghjoe baloghjoe Buna ziua. Imi puteti spune ca in cazul Banciilor este aplicabil acesta plafoare. Deci daca Banca poate sa-i elibereze in numerar un credit de nevoi personale ... (vezi toată discuția)