avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Aplicare legea 70/2015
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Aplicare legea 70/2015

Buna ziua , as dori sa stiu daca legea 70/2015 se aplica la casele de amanet si schimb valutar, referitor la platile catre persoanele fizice pentru produsul amanetat sau valuta schimbata. Va multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:21, 29 Aprilie 2015
Legea 70/2015:

Art. 1.
(2) Prevederile prezentului capitol nu se aplică Trezoreriei Statului, instituţiilor de credit, instituţiilor emitente de monedă electronică, instituţiilor care prestează servicii de plată, autorizate de Banca Naţională a României sau autorizate în alt stat membru al Uniunii Europene şi notificate către Banca Naţională a României, potrivit legii, instituţiilor financiare nebancare şi entităţilor care efectuează operaţiuni de schimb valutar, definite potrivit legii, pentru operaţiunile specifice activităţii pentru care acestea au fost autorizate, precum şi operatorilor din domeniul jocurilor de noroc.

Legea nr. 93/2009 privind instituţiile financiare nebancare

Art. 14. - (1) Instituţiile financiare nebancare pot desfăşura următoarele activităţi de creditare:

d) acordare de credite cu primire de bunuri în gaj, respectiv amanetare prin case de amanet;


Atentie nu aplicati prevederile legii 70/2015 pentru operaţiunile specifice activităţii pentru care acestea au fost autorizate. Pentru alte operatiuni aplicati.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 70/02.04.2015 nicadoinita nicadoinita in cazul firmelor de schimb valutar cum se procedeaza?nu putem vinde/cumpara valuta decat in plafonul de 10000 lei ? (vezi toată discuția)
Plafonare incasari/plati valuta crinarug crinarug Daca este vorba despre o casa de expeditie (servicii accesorii transportului ,intermediere transport maritim importuri..) nu mai poate incasa in valuta mai ... (vezi toată discuția)
Bilant pentru societate de amanet beinaz a beinaz a Ce fel de bilant anual trebuie intocmit la o societate de amanet : S1023 sau S1003 ? (vezi toată discuția)