avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Depozitare marfa in Romania
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Depozitare marfa in Romania

Buna ziua,

Am si eu nevoie de lamuriri in urmatoarea speta:

Societatea A din Romania vinde catre clienti persoane fizice si juridice produsul X fabricat de societatea B din Italia ( achizitie intracomunitara, se plateste TVA 24% in momentul facturarii catre clientul final de societatea A).
Se doreste crearea unui stoc de marfa X din Italia in Romania. Se poate face un contract de stocuri la dispozitia clientului iar societatea B sa trimita regulat marfa X in Romania cu Aviz catre societatea A, iar in momentul vanzarii unui produs societatea B sa emita factura fiscala ( achizitie intracomunitara) catre societatea A?
Ce se intampla in momentul in care Societatea B din Italia vinde un produs X unei alte societati C din Romania, iar acel produs X se afla in stocurile puse la dispozitia clientului B, conform contractului dintre cele 2 parti?
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 09:31, 28 Aprilie 2015
"iar in momentul vanzarii unui produs societatea B sa emita factura fiscala ( achizitie intracomunitara) catre societatea A? " Cum vine asta???
poate ca A fact lui B. Asa se poate.
Pt partea a doua: se procedeaza clasic, chiar daca marfa este in romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stoc la dispozitia clientului ioana_cojan ioana_cojan buna ziua, am urmatoarea situatie: am avut in fabrica un stoc care l-am vandut unui client de-al nostru. marfa a ramas la noi urmand sa o folosim la un ... (vezi toată discuția)
Fiscalitate si contabilitate la achizitii intracomunitare ioana_ada ioana_ada buna ziua am urmatoarea problema -in luna aug.2008 am o achizitie intracomunitara de bunuri din italia nc.371=401 si 4426=4427 -societatea vinde marfurile ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)