avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reziliere contract asigurare.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reziliere contract asigurare.

Speta pentru care as avea nevoie de un raspuns avizat, cred ca poate fi de interes, si pentru alti utilizatori ai forumului avocatnet.
Sunt posesorul unei asigurari ING Unit Linked, inca din anul 2001. Acest tip de asigurare presupune si o latura investitionala, si implicit asumarea unui risc generat de piata de capital. In viitorul apropiat denumirea societatii de asigurare va fi schimbata, dar din pacate si componenta actionariatului, intre timp respectiva societate fiind listata si la bursa. Relatia contractuala este intre mine si societatea de asigurare cu care am semnat respectivul contract in anul 2001.
Nu am fost anuntat oficial despre schimbarile survenite in actionariatul companiei de asigurare, Singurele comunicari sunt doar despre iminentul rebranding de nume al respectivei companii. Am notificat in scris si telefonic, compania de asigurare, despre nemultumirile mele, si am axprimat dorinta de a incheia un nou contract cu societatea de aigurare, ce va prelua contractele de asigurare, dar va avea un nou nume, si o alta structura a actionariatului. Deasemenea mi-am exprimat cererea de includere in noul contract, a unei specificari nominale si precise, a societatii reasiguratoare a companiei cu noua denumire.
Am primit un raspuns negativ, in ceea ce priveste incheierea unui nou contract, fiind invocat art. 6 pct. 1 din Ordinul CSA nr. 23/2009 .
Nu pot sa nu amintesc si despre comunicarea nu foarte eficienta a companiei, si furnizarea foarte dificila a unor informatii in ceea ce priveste primele platite, si despre modificari survenite in respectiva companie.
As avea nevoie de un raspuns avizat, din partea unei persoane cu experienta in domeniul asigurarilor de viata, si legislatiei aferente.
Rezilierea contractului nu este foarte dificila, dar daca cererea vine din partea persoanei asigurate, si din motive neimputabile societatii de asigurare, comisioanele sunt foarte mari, suma restituita fiind mult mai mica, decat valoarea primelor depuse. Orice sfat competent e binevenit.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 18:47, 15 Aprilie 2015
Motivele invocate de dvs. nu pot duce la reziliere sau la introducerea in contract a specificatiilor dorite.
Pentru faptul ca nu v-au informat puteti sa va adresati ASF pentru a fi sanctionati daca se va aprecia acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de investiþii potrivit pentru contractantii asigurarilor de viata de tipul unit linked Mihai Lupu Mihai Lupu Fiecare dintre noi este interesat sa isi protejeze familia in fata evenimentelor nedorite, este interesat in acelasi timp de alternativele existente la dorinta ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate cu profil broker de asigurari horlaci2003 horlaci2003 Am nevoie de un pic de ajutor, Vreau sa infiintez o societate care sa aiba ca obiect principal de acttivitate \"6622 Activităţi ale agenţilor şi ... (vezi toată discuția)
Broker de asigurari ContSters138549 ContSters138549 Buna ziua, Va rog respectuos sa-mi dati cateva lamuriri referitor la posibilitatea infiintarii unei societati de asigurari si conditiile ce trebuiesc ... (vezi toată discuția)