avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori Programul de investiþii potrivit pentru contractantii ...
Discuție deschisă în Bursa de valori

Programul de investiþii potrivit pentru contractantii asigurarilor de viata de tipul Unit linked

Fiecare dintre noi este interesat sa isi protejeze familia in fata evenimentelor nedorite, este interesat in acelasi timp de alternativele existente la dorinta de economisire, insa are un comportament individual in fata riscurilor privind alegerea programului celui mai potrivit pentru investitii.
Cel mai recent răspuns: Mihai Lupu , Consultant asigurari 20:30, 10 Noiembrie 2012
Pentru persoanele care au aversiune fata de risc, solutia potrivita ar fi incheierea unui contract de asigurare de viata cu componenta investitionala de tipul Unit Linked BOND, care are o expunere de 100% pe instrumente cu venit fix. Acest program investeşte în titluri de participare emise de un fond de investiţii (care apartine societatii de asigurari de viata) şi în depozite bancare. Acest fond de investitii investeşte într-un portofoliu diversificat de instrumente cu venit fix de tipul titluri de stat, obligaţiuni, depozite bancare.

Pentru persoanele care au intr-o masura relativ mica inclinatie spre risc, solutia potrivita ar fi incheierea unui contract de asigurare de viata cu componenta investitionala de tipul Unit Linked MIXT25, care are o expunere de 75% pe instrumente cu venit fix şi 25% pe acţiuni emise de companii locale şi regionale.

Pentru persoanele care au intr-o masura echilibrata inclinatie spre risc solutia potrivita ar fi incheierea unui contract de asigurare de viata cu componenta investitionala de tipul Unit Linked MIXT50, care are o expunere de 50% pe instrumente cu venit fix şi 50% pe acţiuni emise de companii locale şi regionale.

Pentru persoanele care au intr-o masura destul de mare inclinatie spre risc solutia potrivita ar fi incheierea unui contract de asigurare de viata cu componenta investitionala de tipul Unit Linked MIXT75, care are o expunere de 25% pe instrumente cu venit fix şi 75% pe acţiuni emise de companii locale şi regionale.

Pentru persoanele care au inclinatie foarte mare spre risc solutia potrivita ar fi incheierea unui contract de asigurare de viata cu componenta investitionala de tipul Unit Linked regional, care are o expunere de 100% pe acţiuni emise de companii locale şi regionale.
Programul investeşte în titluri de participare emise de fondul de investiţii (al societatii de asigurari de viata) şi în depozite bancare.

Si, in sfarsit, pentru persoanele care au inclinatie totala spre risc solutia potrivita ar fi incheierea unui contract de asigurare de viata cu componenta investitionala de tipul Unit Linked Global , care are o expunere de 100% pe acţiuni emise de companii globale.
Programul investeşte în titluri de participare emise de fondul de investiţii (al companiei mama din care face parte societatea de asigurari de viata) şi în depozite bancare.
Acest fond de investitii investeşte într-un portofoliu diversificat de acţiuni emise de companii tranzacţionate în orice ţară din lume. Fondul urmăreşte să identifice oportunităţile de investiţii din pieţele globale de acţiuni prin folosirea unor teme investiţionale foarte bine definite. Aceste teme investiţionale descriu factorii care se află la baza potenţialului de creştere a anumitor companii şi care reflectă tendinţele pe termen lung din economia reală. Temele investiţionale sunt următoarele:
- creşterea economică,
- inovaţia tehnologică şi industrială,
- schimbările comportamentului consumatorilor,
- schimbările mediului înconjurător,
- revoluţia digitală,
- schimbările sociale şi politice şi modificările demografice.
milupu a scris:
In continuare la programele investitionale mentionate ca fiind potrivite persoanelor care au inclinatie totala spre risc as dori sa mai adaug urmatoarele:
1. Programul de investiţii *** Unit Linked Global Real Estate, care are o expunere de 100% pe acţiuni globale emise de companii active în domeniul imobiliar. Programul investeşte în titluri de participare emise de fondul de investiţii *** (L) Invest Global
Real Estate şi în depozite bancare. Acest fond investeşte într-un portofoliu diversificat de acţiuni emise de companii active în domeniul imobiliar care sunt localizate în diferite zone ale lumii.

2. Programul de investiţii *** Unit Linked Commodity Enhanced, care are o expunere de 100% pe piaţa globală de mărfuri. Programul investeşte în titluri de participare emise de fondul de investiţii *** (L) Invest Commodity Enhanced şi în depozite bancare.
Acest fond obţine acces la potenţialul pieţei globale de mărfuri prin intermediul contractelor de tip futures. Fondul urmăreşte să maximizeze activ randamentul total investind într-un portofoliu diversificat de mărfuri din principalele grupe tranzacţionabile (metale preţioase, metale industriale, produse agricole, animale vii, energie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de viata si investitie financiara simona simona  simona simona Buna ziua.Nu stiu unde sa caut o indrumare pertinenta decit la dvs. ,rugindu-va sa ma sfatuiti ndaca fac o gresala sa inchei o asigurare de viata la o banca ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract asigurare. lucas_arty lucas_arty Speta pentru care as avea nevoie de un raspuns avizat, cred ca poate fi de interes, si pentru alti utilizatori ai forumului avocatnet. Sunt posesorul unei ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca de asigurari bcfbmv bcfbmv Buna Ziua, Spuneti-mi va rog, am vreo sansa in instanta impotriva celor de la ING Fond de pensii? Eu am facut un contract cu ei in anul 2006 pe o ... (vezi toată discuția)