avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tinuta obligatorie conducator auto transport persoane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tinuta obligatorie conducator auto transport persoane

Buna ziua. Aveti idee conform carei legi conducatorii auto de atocare au dreptul ca tinuta obligatorie sa fie decontata de institutie?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2015
ContSters142942, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 16 Aprilie 2015
Daca tinuta obligatorie (uniforma) este mentionata in Regulamentul de ordine interioara al firmei si sortimentele plus periaoda de utilizare sunt nominalizate in contractul colectiv de munca incheiat la nivel de firma, ca echipament individual de protectie, trebuie respectate prevederile din Cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea de catre lucratori a echipamentului individual de protectie aprobate prin HG nr.1048/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare care stabilesc:
-art.10 (1) Echipamentul individual de protectie se distribuie gratuit de angajator, care
asigura buna sa functionare si o stare de igiena satisfacatoare prin intermediul intretinerii,
repararii si inlocuirilor necesare.
(2) Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei poate stabili dispozitii pe baza carora sa
se impun a ca lucratorul sa contribuie la costul unui anumit echipament individual de protectie, in situatiile in care utilizarea echipamentului nu este exclusiv pentru locul de munca.
Uniforma impusa poate fi purtata si in afara orelor de munca, caz in care prin contractul colectiv de munca, se poate negocia partea de contributie a salariatului la costul impus al uniformei.
Tinuta decenta in cazul soferilor de pe autocare poate face parte din "politica" interna a firmei pentru atragerea clientilor.
Nu exista niciuntext de lege care sa va impuna asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare privind obligativitatea purtarii uniformei de catre gravide la locul de munca nushka nushka Buna ziua.Sunt insarcinata in 17 sapt iar locul de munca prevede uniforma desi este o munca de birou,uniforma asigurata din surse proprii si care tinand cont ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! contravaloarea echipamentului de lucru se suporta ... unni unni Buna ziua! Contravaloarea echipamentului de lucru se suporta de angajat sau de angajator? Multumesc! (vezi toată discuția)
Ref echipamente de protectie GabsStoica GabsStoica Bună ziua. Unui Salvator montan sau in general unui lucrător, li se poate percepe garanție din salariu pe echipamente de protecție? Mulțumesc (vezi toată discuția)