avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru vecin

buna ziua,am o mica problema sant proprietarul unei locuinte construita in1896 care a fost a pariintilor mei pana in 1999 .in acel an am cumparat eu [ocuinta si am facut cadastrul.ma invecinez pe una din laturi cu o proprietete formata din 2 numere(11/13)iar acum vecinul doreste sa uneasca proprietatiile in una singur.problema a aparut cand el a facut acum cadastrul si spune ca se suprapune proprietatea mea peste a lui cu o fasie lunga de 15 m.ce pot face eu care am cadastrul in regula suprafata din actele carei este la fel ca cea din cadastru si ce lege ma obliga sa fac eu alt cadastru?multumesc faoarte mult pt raspunsuri


:(
Cel mai recent răspuns: asya , utilizator 12:52, 16 Aprilie 2015
Dvs. aveti cadastrul facut, trasata delimitarea, gardul construit, inscris la cartea funciara, etc, ca atare daca vecinului nu ii iese socoteala, va trebui sa va actioneze in instanta. Acolo, dvs. va trebui sa va aparati, insa pana la momentul respectiv, dvs. sunteti in regula si protejat de lege, adica dreptul dvs. de proprietate este inviolabil.
multumesc pt raspuns,mai am o intrebare el insista ca firma mea de cadastru sa faca o noua masurare a proprietatiica sa isi poata rezolva el cadastru.eu nu vreau ma poate obliga?
2 in baza carei legi ma poate forta sa refac cadastru?si ma da in judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2015
asya, utilizator
Nu va poate obliga direct, eventual doar print-o hotarare judecatoreasca, insa in faza asta nu aveti de unde stii pe ce isi va intemeia actiunea, astfel incat deocamdata dvs. puteti avea o atitudine pur pasiva, urmand ca in viitorul imediat doar sa monitorizati intentia vecinului. Desigur, nu va costa nimic ca intre timp sa incercati dezamorsarea situatiei si o rezolvare amiabila, caci este gratis.
doresc o rezolvare amiabila dar el insista sa faca firma mea de cadastru o noua masurarea ,iar firma mea de cadastru nu mai functioneaza.Cadastristul meu nu mai lucreaza dar nu a inchis firma.A adus o cunostinta sa faca o masurare gps si a rezultat ca terenul este mai mic in fapt cu5m2 si se suprapune virtual cu al vecinului dar nu cum spune el.vecinul intra si el pe terenul meu iar eu am terenul si la elsi la celalalt vecin.eu sant la mijloc.am inteles de la vecin ca doar 3 proprietati au acesta problema .este ciudat pt casele sant foarte vechi.:O
Celalalt vecin are casa lipita de a mea in oglinda deci nu a intrat in proprietatea mea,se pare ca el ar avea terenul mai mic decat credea.nu doresc sa iau din terenul nimanui iar practic nu se poate.
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2015
asya, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru tecu63 tecu63 In luna noiembrie 2010 am contactat o persoana autorizata pentru a efectua cadastrul unui imobil ce imi apartine dar care este nelocuit.S au facut masuratorile ... (vezi toată discuția)
Suprapunere virtuala proprietate asya asya vecinul meu isi face cadastrul si in urma masuratori rezulta o suprapunere virtuala cu proprietatea mea de10 m,eu am cadastru facut din ani90 ,nu doresc o noua ... (vezi toată discuția)
Impartire cultura de pe un teren Marian38 Marian38 Buna ziua Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu niste aspecte Am un teren arendat cutivat cu lucerna iar vecinul acestui teren a realizat recent cadastrul pe ... (vezi toată discuția)