avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru

In luna noiembrie 2010 am contactat o persoana autorizata pentru a efectua cadastrul unui imobil ce imi apartine dar care este nelocuit.S au facut masuratorile si am fost anuntati de persoana care se ocupa de cadastru ca nu il poate ,pune'' pe hirtie in schita zonei respective deoarece vecinii din spate au facut cadastrul inaintea noastra si se pare ca desenul lor se suprapune cu imobilul nostru!
In aceasta situatie nu mai inteleg nimic Cum se poate asa ceva?
Nedumerirea mea este ca cel ce a facut desenul vecinilor nu a masurat sau cum a facut cadastrul ca indiferent de situatie chiar daca nu a fost la fata locului nu si a dat seama ca se suprapune cu imobilul nostru cand la pus pe hartie?
Persoana contactata de noi a spus ca l a contactat pe cel ce a gresit si ca rezolvarea se va face la ei adica la oficiul de cadastru , dar timpul trece si am indoieli ca se va rezolva destul de usor aceasta situatie!
Ce ne sfatuiti sa facem? Sa asteptam sau sa facem alte demersuri?
Am indoieli si in privinta vecinilor ca nu stiu de acest cadastru ,,prost facut'' deoarece ei au reconstruit casa lor care nu seamana cu cea veche si s au apropiat foarte mult de noi iar pentru acest lucru nu trebuiau sa ne intrebe ?
Ce pot sa mai spun pozitia celor doua case este urmatoarea ele sant la intersectia a doua strazi cu intrarea fiecare pe strada lui, ei sant in spatele nostru si noi santem primii de linga strada principala si ultimii din strada secundara care este perpendiculara pe cea principala!
Ca o concluzie eu nu inteleg de ce nu imi pot face cadastrul pe imobilul meu care nu are curte si este pe acelasi loc de cand a fost construit de peste 70 de ani!
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tecu63 , utilizator 23:52, 2 Februarie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
a folosit oare "autorizatul dvs" o formula mai ciudata : "suprapunere virtuala" ?
Dupa cum descrieti dvs este ceva de genul acesta si se "rezolva" de cei doi autorizati. Sprapunere "virtuala" adica "ireala" in realitate sunteti bine dar ... "pe hartie" adica pe un plan general de referinta unde se adauga parcela cu parcela pentru a crea o harta a tarii pe banii dvs, cele doua parcela se suprapun - problema tehnica care se rezolva "conventional" atunci cand unul din autorizati reface documentatia/planul.
Dar este posibil ca "suprapunerea" sa fie reala cel care a masurat la vecin a gresit facand un colt, o latura mai lunga.... pentru a astfel de suprapunere reala autorizatii impreuna cu beneficiarii lor se mai deplaseaza o data la teren, urmand ca unul din ei sa refaca documentatia.
Daca nu exista intelegere va adresati instantei.
offtopic:
Intrebati cum este posibil asa ceva... Pai acum 15 ani pe bani de la buget dar si europeni s-a hotarat sa se faca "cadastru general" adica masuratorile sa "o ia de la un capat" la celalalt al tarii, urmand ca intabularile/cadastrul sa se faca GRATUIT. Cei ca dvs si vecinul care nu asteapta pana se realizeaza cadastrul general suporta unele consecinte #-o.
(nu intrebati cat mai dureaza pana la finalizarea cadastrului general - cei mai optimisti spun ca urmasii nostrii se vor bucura de acea)
jurist Clement a scris:

Trebuie editata o masuratoare data de o expertiza in cadastru!....


Cine cere masuratoarea , cine o va face si cine o plateste?
Inca o intrebare ,daca conform regulamentului intern al OCPI se prevede vreo sanctiune in cazul in care o persoana autorizata greseste voit sau nu un cadastru!
Din cate am inteles OCPI autorizeaza persoana fizica sau juridica pentru a face astfel de lucrari!
Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere cadastru si suprapunere cu vecin care face puz oanapetrica oanapetrica Buna ziua, am si eu o problema cu respingerea unui cadastru deoarece se suprapune cu cel al vecinului , terenul este extravilan. Acum el a inceput procedura de ... (vezi toată discuția)
Cadastru pe teren gresit claudiuce claudiuce buna ziua.am cumparat un teren in 2006;am facut contract vanzare cumparare,terenul era deja cadastrat si intabulat.dupa 6 ani sa aflu ca cadastrul si ... (vezi toată discuția)
Coordonate cadastrale modificate de ocpi cristi_tudose cristi_tudose Buna ziua, in 2003 am achizitionat o suprafata de teren respectand prevederile legale (contract de vanzare-cumparare, cadastru), am intabulat dreptul de ... (vezi toată discuția)