J H a scris:
nu stiu, insa presupun ca si intre Belgia si Romania exista o Conventie de evitare a dublei impozitari)
Intre RO si Belgia, cat si Cipru exista conventii de evitare a dublei impuneri si reglementarea din Codul fiscal despre creditul extern regularizeaza eventualele scapari.
Problema nu cred ca este aici, ci din cate inteleg eu, acel contract este intuitu personae & nu se incheie cu un srl, ci cu persoana fizica... si atunci se aplica normele privind impozitul pe venitul persoanelor fizice.
Sa vedem... Ar fi trei parti in acest contract :
- in general o institutie publica = A
- B=o societate comerciala care isi detaseaza temporar un angajat la A
- C, angajatul detasat (adica Dvs.)
Firma a carui asociat unic sunteti (B) va detaseaza practic la A. Intre timp puteti presta si alte activitati, dupa indeplinirea obligatiilor fata de A, sub controlul acestora din urma. Ramane in sarcina firmei Dvs. sa va plateasca toate contributiile catre stat (vi le platiti deci singur, si pe cele personale, si pe cele ce revin angajatorului...). Acum vine partea cea mai tare : Firma (b) va despagubi pe A pentru orice prejudiciu adus acestora din urma.
Aaaagh, in modelul de contract din care spicuiam nu am gasit capitolul cu "pretul contractului"si "modalitati de plata", care sa fie sub forma de comision, plata esalonata sau uno ictu ??:-/
Ma depaseste. Sorry :sorry: