avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bani platiti pentru nimic.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bani platiti pentru nimic.

De ce trebuie sa platesc la asociatia de proprietari o suma pe luna pentru un apartament proprietate, in care nu locuieste nimeni?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:53, 17 Aprilie 2015
Pentru ca detineti o proprietate, banuiesc ca nu platiti pentru apartamentul altcuiva!
Sunt cheltuieli (si nu putine) care se repartizeaza pe cota-parte de proprietate pe care o detine fiecare proprietar, care este platita chiar daca nu locuieste.
Asa cum platiti impozitul pentru acel apartament, asa platiti si cheltuielile de intretinere parti comune!
Conform HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari se prevede ca anumite cheltuieli se repartizeaza pe criteriul cotei-parti indivize de proprietate, indiferent daca apartamentul este locuit de 1, 2, 10 persoane sau este nelocuit.

Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
Intrebare: apartamentul este incalzit iarna?
Pe de alta parte un investitor trebuie sa stie ca un apartament achizitionat atrage dupa sine niste cheltuieli de administrare.
Va multumesc pentru raspuns.Dar totusi nu inteleg de ce trebuie sa platesc niste bani din care se vede ca nu se face nimic,Este normal sa platesti pentru ceva ce nu beneficiezi,folosesti?Eu locuiesc in alt apartament in alta asociatie unde platesc pe langa cheltuieli si acesta taxa,banuiesc la salariul administratorului,iar acest lucru il accept.

Apartamentul e incalzit la minim iarna,ca nu sunt un investitor,sunt un mostenitor,deci nu castig de pe urma lui.
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2015
Adriantot, moderator
Va revine obligatia sa achitati cote comune drept urmare detinerii unui spatiu de locuit in imobil de locuit in comun,unde exista pe langa proprietati private si parti comune ,care sunt administrate de catre asociatie,costurile pentru intretinere si reparatie fiind repartizate tuturor proprietarilor-chiar daca acestia nu locuiesc in fapt in apartament

Alte discuții în legătură

Cheltuieli intretinere ContSters50658 ContSters50658 As dori sa stiu, daca am centrala proprie si contorizare individuala apa rece, sigur pe banii mei toate, nu ar trebui reduse proportional si cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Obligatii la plata intretinerii Richards Richards Am mostenit,impreuna cu sora mea,un apartament situat la etajul1 dintr-un bloc fara parter,dotat cu apometre.De peste un an,nu locuieste nimeni acolo si avem ... (vezi toată discuția)
Acoperisul, parte comuna ivanvintilica ivanvintilica Buna seara. Locuiesc intr-un bloc cu 140 apartamente pe o scara cu P+4 etaje.Ocup un apartament la etajul4. Problema mea este ca izolatia de sus s-a deteriorat ... (vezi toată discuția)