avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitionare casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitionare casa de marcat

Buna! Am nevoie sa achizitionez o casa de marcat si as dori sa stiu daca cele mai ieftine care sunt pe piata o sa imi fie de ajutor pe viitor sau trebuie sa imi iau una care se poate conecta la PC. Am inteles ca vor fi ceva schimbari in codul fiscal legat de casele de marcat si as vrea sa fiu sigura ca fac o investitie buna si sa nu fie nevoie sa o schimb ulterior. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 11:27, 17 Aprilie 2015
Potrivit OUG 91/2014:

Art. II.

(3) Începând cu data de 1 aprilie 2016, operatorii economici care au calitatea de mari contribuabili, potrivit dispoziţiilor legale, au obligaţia de a utiliza numai case de marcat definite la art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
(4) Începând cu data de 1 iulie 2016, operatorii economici care au calitatea de contribuabili mijlocii, potrivit dispoziţiilor legale, au obligaţia de a utiliza numai case de marcat definite la art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
(5) Începând cu data de 1 noiembrie 2016, operatorii economici care au calitatea de contribuabili mici, potrivit dispoziţiilor legale, au obligaţia de a utiliza numai case de marcat definite la art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.


OUG 28/1999:

Art. 3. -
(2) Aparate de marcat electronice fiscale sunt considerate şi casele de marcat electronice fiscale şi alte sisteme ce includ dispozitive cu funcţii de case de marcat, echipate cu dispozitiv de memorare a jurnalului electronic, care înglobează constructiv un modul fiscal, prin intermediul căruia controlează memoria fiscală, dispozitivul de imprimare, dispozitivul de memorare, afişajul client, dispozitivul de salvare externă şi dispozitivul de comunicaţie externă care permite integrarea într-un sistem informatic;


Avocatnet.ro a scris aici: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplă dacă am emis chitanță în loc de bon fiscal? pardalian123 pardalian123 Salutare. Sunt fotograf și am un SRL-D neplătitor de TVA. La sfatul contabilei, am făcut facturi pe persoană fizică și am încasat banii cu ... (vezi toată discuția)
Pot face transport in regim de inchiriere cu masina proprietate personala? a2022 a2022 Buna ziua . Pot face transport in regim de inchiriere cu masina proprietate personala? (vezi toată discuția)
Case de marcat cu jurnal electronic dutuolivia dutuolivia Sanctiunea prevazuta de lege pentru comercializarea de catre distribuitorii autorizati a vechilor aparate de marcat se aplica incepand cu 1 noiembrie 2018 ? ... (vezi toată discuția)