avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare amenda circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare amenda circulatie

Am contestat o amenda de circulatie cu suspendare de 30 zile a permisului, mi s-a respins, am primit solutia acasa pe 6 martie si nu am mai facut apel in cele 30 de zile prevazute. Care este urmatorul pas, trebuie sa astept sa primesc hotarare definitiva acasa sau? Vreau evit penalizarea suplimentara daca nu depun permisul?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:26, 17 Aprilie 2015
Obtineti un certificat de grefa de la judecatorie si predati permisul de conducere.
Trebuie sa ma duc eu la judecatorie si sa-mi iau certificatul de grefa? Aici nu trebuie sa depasesc termenul de 15 zile pt care sunt pasibil de penalizare sau dupa ce-mi iau certificatul de grefa trebuie sa ma duc cu permisul in 15 zile la politie?
La politie trebuie sa predati permisul in termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti.

Trebuie sa va duceti la judecatorie si sa solicitati certificatul de grefa cu solutia pronuntata.
www.avocatnet.ro/content/for...
Hotararea se considera definitiva dupa ce-au trecut si cele 30 de zile in care aveam dreptul sa fac apel?
da. Pana la comunicarea hotararii judecatoresti definitive pot trece mai mult de 15 zile. In lege scrie "de la data pronuntarii" si nu "de la data comunicarii". Multi au asteptat mult si bine pana sa le fie comunicata si au facut pe "nestituitorii" (aici ma includ si pe mine) si au mai stat pietoni 30 de zile suplimentar.
De fapt scrie si pe hartia pe care ti primit-o cind v-a fost restituit permisul (daca l-ati recuperat cu certificat de grefa dupa ce ati contestat pv) ca ati luat cunostinta de prevederile art. 118 alin. (4)ca veti restitui permisul in termen de 15 zile de la pronuntare..

art. 118
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de predare a permisului de conducere david mihaela david mihaela Buna seara! Pe data de 09.06.2015 am pierdut procesul in care am contestat procesul verbal. Am fost la politie si mi s-a spus ca-mi trebuie decizia si sa dau ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)