avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Hotarare definitiva necomunicata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Hotarare definitiva necomunicata


Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea problema:
Pe data de 01,04,2014 mi s-a respins apelul ,definitiv, prin hotarare.
Am sunat la registratura sa intreb de ce nu mi-a sosit acasa o comunicare, deoarece in urma acestei solutii trebuia sa predau permisul de conducere.
Mi s-a spus ca sedinta fiind publica, nu sunt obligati sa trimita imediat o comunicare, hotararea fiind data la motivare.Eu trebuie sa ajung sa iau un certificat de grefa.
Intrebarea mea este , in momentul de fata conduc ilegal sau pot sa astept pana imi vine hotararea?
Pe ca baza baza sa predau permisul?
Ce trebuie sa fac?



Cel mai recent răspuns: manea_laura , utilizator 10:34, 23 Aprilie 2014
Cum ai ajuns cu plangerea la judecatorie, si ai luat certificat de grefa asa mergi si acum sa iti ei certificat de grefa pentru predarea permisului.
Avand in vedere ca decizia instantei de apel a fost pronuntata in data de 01.04.2014, trebuia sa solicitati imediat eliberarea unui certificat de grefa cu solutia pronuntata si impreuna cu acest certificat sa predati permisul de conducere la serviciul politiei rutiere in termen de 15 zile de la pronuntare.
Din pacate vad ca ati depasit deja acest termen, prin urmare durata suspendarii exercitarii dreptului de a conduce va fi majorata cu inca 30 de zile.
Art.118 din Oug/195/2002
...................................
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
Va multumesc pentru raspunsul clar si complet!
Va doresc o zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)
Plângere contravențională respinsă. care este termenul în care trebuie să predau permisul? DannielS DannielS Buna ziua, Astazi mi-a fost respinsa plangera contraventionala dar am apel in 30 de zile ...pot preda permisul pentru a nu mai pierde timp sau sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)