avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie de renuntare la drept
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie de renuntare la drept

Buna ziua,
Ma intereseaza daca fratele meu poate da vreo declaratie la notar sau avocat in care sa renunte la averea din partea parintilor ce ii va reveni dupa moartea lor.
Mentionez ca acesta vrea de pe acum sa renunte la partea lui in favoarea mea.
Parintii traiesc.


Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: SimonaCR , utilizator 11:03, 28 Iunie 2009
Declaraţie de renunţare in favorem este de fapt o declaraţie de acceptare a succesiunii, deoarece ea conţine o transmisiune a drepturilor, transmisiune care nu poate avea loc decat in situaţia în care cel care transmite are dreptul in patrimoniul său.

Pentru a dispune ca dreptul succesoral să fie atribuit unei anume persoane, dispunătorul trebuie să fi acceptat succesiunea.

Anularea unui astfel de act (sau constatarea nulitaţii absolute) are loc în condiţiile generale de anulare a oricărui act juridic.

SimonaCR, fiţi mai explicită. Ce înseamnă că mostenitorul caruia i-au fost donate drepturile fratilor a incheiat doar actul de mostenire?
Multumesc de raspuns.
MA refeream ca a incheiat doar un certificat de mostenitor la notariat, in baza declaratiei de renuntare de drept a fratilor.

Stiu ca pt definitivare treb facute si intabulare, cadastru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama este în viață. poate da sora mea o declarație la notariat că renunță la drepturile de moștenire în favoarea mea? gesyka gesyka Bună ziua as dori sa știu în condițiile în care mama este încă în viata sora îmi poate da o declarație la notariat precum ca renunță la drepturile ... (vezi toată discuția)
Renunt la parte din donatie cristea sandra cristea sandra In urma cu 5 ani a decedat mama,iar eu,fratele si tata am dezbatut mostenirea,constand intr-o casa impreuna cu terenul aferent.Deoarece fratele avea din partea ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire laurentiuo laurentiuo mama mea a decedat in urma cu 2 ani. mai am un frate. am decis cu el si tata ca tata sa-mi faca contract de vanzare-cumparare cu drept dupa moartea lui, iar ... (vezi toată discuția)