avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diminuare salariu dupa intoarcerea din concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diminuare salariu dupa intoarcerea din concediu de crestere copil

[a incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Dupa revenirea dvs din CCC exista psoibilitatea modificarii c.i.m. prin act aditional ... insa revenirea se face pe acelasi post sau pe un post echivalent avand aceleasi conditii de munca.]

Imi puteti spune va rog frumos baza legala in care scrie ce ati trecut mai sus? Am fost anuntata ca voi fi trecuta pe alt post si ma astept la diminuarea salariului, sa stiu cum sa pun problema. Mentionez ca ma intorc din CIC dupa 2 ani si postul meu nu s-a desfintat.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:15, 18 Aprilie 2015
Daca tot ati citat un raspuns de-al meu , la inceputul postarii exista si textul de lege - art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002.

Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de sanse intre femei si barbati
Art. 10
(1) Maternitatea nu poate constitui un motiv de discriminare.
(2) Orice tratament mai putin favorabil aplicat unei femei legat de sarcina sau de concediul de maternitate constituie discriminare in sensul prezentei legi.
(3) Orice tratament mai putin favorabil aplicat unei femei sau unui barbat, privind concediul pentru cresterea copiilor sau concediul paternal, constituie discriminare in sensul prezentei legi.
(4) Este interzisa sa i se solicite unei candidate, in vederea angajarii, sa prezinte un test de graviditate si/sau sa semneze un angajament ca nu va ramane insarcinata sau ca nu va naste pe durata de valabilitate a contractului individual de munca.
(5) Sunt exceptate de la aplicarea prevederilor alin. (1) acele locuri de munca interzise femeilor gravide si/sau care alapteaza, datorita naturii ori conditiilor periculoase de prestare a muncii.
(6) Concedierea nu poate fi dispusa pe durata in care:
a) salariata este gravida sau se afla in concediu de maternitate;
b) salariata/salariatul se afla in concediul pentru cresterea copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu dizabilitati;
c) salariatul se afla in concediu paternal.
(7) Este exceptata de la aplicarea prevederilor alin. (6) concedierea pentru motive ce inervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
(8) La incetarea concediului de maternitate, a concediului pentru cresterea copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu dizabilitati sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca ori la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente, si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.


Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariu întoarcere cic Alelena Alelena Buna ziua, In urma concediului de creștere a copilului ,având contractul suspendat au avut loc majorări salariale anuale plus o majorare venită din ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma puteti ajuta cu un paragraf referitor la egalitatea ... Cioco85 Cioco85 Buna seara, Ma puteti ajuta cu un paragraf referitor la Egalitatea de sanse intre barbati si femei, in ceea ce priveste \'\'revenirea la locul de munca a ... (vezi toată discuția)
Revenire concediu de maternitate emesetunde emesetunde Buna ziua. In momentul de fata sunt in concediu de maternitate care insa din pacate se va termina in ianuarie. Am iesit in concediu de pe postul de asistent ... (vezi toată discuția)