avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, Ma puteti ajuta cu un paragraf referitor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, Ma puteti ajuta cu un paragraf referitor la Egalitatea ...

Buna seara,

Ma puteti ajuta cu un paragraf referitor la Egalitatea de sanse intre barbati si femei, in ceea ce priveste ''revenirea la locul de munca a salariatei/salariatului, persoana respectiva are dreptul la un program de reintegrare profesionala''.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 11 Noiembrie 2021
Revenirea dupa ce situație are loc,,?
Buna ziua,

Ma refer la revenirea din concediul de maternitate sau a concediului paternal.

Multumesc frumos!
Legea nr.202/2002
art.10
...
(8) La încetarea concediului de maternitate, a concediului pentru creșterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități sau a concediului paternal, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă ori la un loc de muncă echivalent, având condiții de muncă echivalente, și, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătățire a condițiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenței.

(9) La revenirea la locul de muncă în condițiile prevăzute la alin. (8), salariata/salariatul are dreptul la un program de reintegrare profesională, a cărui durată este prevăzută în regulamentul intern de organizare și funcționare și nu poate fi mai mică de 5 zile lucrătoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare salariu dupa intoarcerea din concediu de crestere copil crisal crisal [a incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului ... (vezi toată discuția)
Revenire concediu de maternitate emesetunde emesetunde Buna ziua. In momentul de fata sunt in concediu de maternitate care insa din pacate se va termina in ianuarie. Am iesit in concediu de pe postul de asistent ... (vezi toată discuția)
Ajustarea salariului la intoarcerea din ccc Iulia Nicoara Iulia Nicoara Buna seara, In februarie voi reveni din CCC, dupa 1 an si 9 lui. As dori sa stiu daca este normal sa primesc un salariu mai mare, ajustat cu toate maririle ... (vezi toată discuția)