buna ziua as vrea sa stiu unde se poate face buletinul si nu am un domiciliu si nu vrea nimeni sa ma ia in spatiu mi-a expirat anul trecut buletinul si nu stiu unde pot sa-l fac la mine este destul de complicata situatia,am crescut la o casa de copii nu am parinti,nu am pe nimeni care sa ma ajute ce as putea sa fac sa-mi refac buletinul
Da, raspunsul scriptic este corect, insa in fapt, lucrurile sunt mai complicate si aceasta o poate confirma numai cel in cauza. Legea spune ca trebuie facuta dovada unui domiciliu fie cu un contract de vanzare-cumparare, contract de donatie, contract de inchiriere etc. din care sa rezulte ca petentul are un spatiu in proprietate sau un spatiu inchiriat pe o anume perioada. Legea nu prevede insa si aceste exceptii. Indiferent cat de complicata este situatia la dv. trebuie sa obtineti macar o declaratie de luare in spatiu a persoanei cu care locuiti data in fata celor de la SPCLEP, altfel veti ramane cu acea carte de identitate expirata pe care insa nu o veti putea folosi, in caz de nevoie. ;)
Solicitati o carte de identitate provizorie pe motivul lipsa domiciliu de la ultimul dvs. domiciliu avut in actul expirat. La rubrica domiciliu va fi inscris doar orasul, fara strada sau nr. Pana una alta obtineti un act de identitate. Dupa poate va gasiti o persoana care sa va ia in spatiu.