avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie cresterea a copilului+venituri ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie cresterea a copilului+venituri suplimentare?

Se poate primi indemnizatiea de crestere a copilului daca se realizeaza si alte venituri?Am vechime de 1 an de zile, insa detin o intreprindere individuala, si am inteles ca doar daca o inchid voi putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului....este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:35, 19 Martie 2015
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca pe perioada concediului crestere copil (CCC) se suspenda (nu se inchide) activitatea independenta pe care o desfasurati.

2. OUG 111/2010 s-a modificat in septembrie 2014 prin Legea 126/2014 si acum spune ca pe perioada de CCC se pot obtine venituri profesionale de cel mult 3.000 lei pe an calendaristic.

3. - Tot Legea 126/2014 spune ca in 30 de zile sa se modifice Normele de aplicare a OUG 111/2010 dar acest lucru nu s-a intamplat pana acum (desi au trecut 7 luni).
- In aceasta situatie AJPIS nu stiu cum sa procedeze, daca se pot obtine aceste venituri si din aceeasi sursa de pana la intrarea in CCC, sursa ale carei venituri au fost luate in calculul indemnizatiei pentru CCC.

4. Va recomand, totusi, sa solicitati un raspuns si de la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului delia3 delia3 Tatal beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului daca realizeaza venituri din agricultura? mai exact are un pfa si pe baza declaratiei 221 ... (vezi toată discuția)
In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice fara a fi platita ? vyky vyky In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice probono sau fara a fi platita ? Cum as putea proceda in mod legal ? Iar daca ar fi un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si compatibilitate obtinere venituri ca pfa CATIS CATIS Buna ziua, Am primit decizia de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului dar as vrea sa contest perioada de la care intru in plata. Am nevoie sa imi ... (vezi toată discuția)