avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In timpul concediului de crestere copil pot elibera ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice fara a fi platita ?

In timpul concediului de crestere copil pot elibera avize psihologice probono sau fara a fi platita ?
Cum as putea proceda in mod legal ?
Iar daca ar fi un control cum as putea demonsta ca pentru respectivele avize nu am incasat nimic?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:01, 7 Mai 2015
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnziatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca pe perioada de concediu crestere copil (CCC) puteti obtine venituri profesionale in suma de cel mult 3.000 lei pe an calendaristic.

2. Deoarece inca nu au aparut modificarile la Normele de aplicare a OUG 111/2010 nu se stie daca aceste venituri pot fi obtinute din aceeasi sursa ale caror venituri au fost luate in calculul indemnizatiei pentru CCC.

3. - De aceea va recomand sa intrebati la AJPIS, pe e-mail, sau chiar la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
- Am rugamintea sa postati si aici raspunsurile primite, poate mai ajuta si pe altii! Multumesc!

4. Daca nu veti incasa venituri din activitatea pro bono este simplu de demonstrat: nu apareti la ANAF cu venituri realizate.
pe avizul pe care il eliberez apare numele meu semnatura si data eliberarii acestea nu se iau in considerare la un control?

Va multumesc !
Pe aviz apare numele dvs. si data eliberarii dar nu veti fi inregistrata la ANAF cu venituri.
Faptul ca eliberez un aviz fara sa fiu remunerata (asadar nu tai factura) poate fi interpretata ca si "munca la negru" ?
Mentionez ca avizul este eliberat in cadrul unui cabinet individual gen PFA a carui activitate este suspendata avand in vedere ca sunt in concediu de crestere copil !

Va multumesc !
1. Puneti aceleasi intrebari mereu, sub alta forma (!?).

2. Raspunsul meu este acelasi de pana acum.

3. Daca vreti un raspuns oficial, intrebati, pe e-mail, la AJPIS sau direct la ANPIS, e e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului delia3 delia3 Tatal beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului daca realizeaza venituri din agricultura? mai exact are un pfa si pe baza declaratiei 221 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cresterea a copilului+venituri suplimentare? ana_iordache ana_iordache Se poate primi indemnizatiea de crestere a copilului daca se realizeaza si alte venituri?Am vechime de 1 an de zile, insa detin o intreprindere individuala, si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil penesmaria penesmaria Buna ziua! Spuneti- mi, va rog, cum sa procedez in urmatoarea speta? In februarie 2015 am nascut gemeni. Mentionez ca am lucrat si beneficiez de ICC. In anul ... (vezi toată discuția)