avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc sa mi se incredinteze copilul minor, ce pot sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc sa mi se incredinteze copilul minor, ce pot sa fac?

am nevoie de un sfat,consilierea unui avocat sau sa ma si reprezinte...vreau sa intentez proces fostei mele sotii pentru o educatie intarziata a copilului...am dovada mediculuin psihiatru al gradinitei unde invata,in urma unei investigatii amanuntite facuta la cererea mea...copilul in varsta de numai 2 ani si 6 luni aproape are comportamentul unuia de un an si jumatate...problema este foarte delicata si urata...iar eu vreau ca baiatul meu sa primeasca o educatie cat mai buna si sa nu ajunga un derbedeu...imi poate lasa cineva un id de mess sau nr de tel sa pot explica pe larg totul de la inceput sa ma si reprezinte in istanta eventual?
exista martori,cateva reclamatii la politie cand am fost data afara in momentul vizitei la domiciluil acesteia,vizita care a fost anuntata in prealabil,este martor chiar tatal celuilalt copil al fostei mele sotii...eu am fost atras in aceasta casatorie sentimental,mi s-a spus cand am cunoscut-o ca tatal copilului ei a fost un nemernic,a trait cu el 2 ani si nu a stiut ca e casatorit,iar in momentul cand a nascut a venit la spital si i-a recunoscut ca are o familie si nu poate recunoaste copilul...eu am iubit si iubesc si celelalt copil al ei,nu am facut niciodata diferenta intre al meu cu ea si al ei cu altul...eu am crezut acea poveste mi s-a parut un dement acel om un imoral,si m-am atasat de copil....asa am cerut-o de sotie...am convenit sa mai facem un copil,certati de zor de fata ei,ar vrea un fratior sau o suriara,avea pe vremea aceea 4 ani..am zis ca ar fi bine si nici diferenta de varsta intre ei nu ar fi mare....si asa l-am facut pe fiul meu,pe care mi l-am dorit enorm de mult!!!in tot acest timp mi-a vb mereu urat de tatal fetitei,am ajuns in stadiul in care intr-o zi intorcandu-ma acasa de la birou si l-am vazut in fata blocului asteptand ca fosta mea sotie sa ii aduca fetita sa il amenint ca ii crap capul daca il mai prind pe acolo...omul era foarte mirat,de ce???intre timp a ajuns doamna cu copilul si nu am mai putut vorbi....in alta zi eram la soacra mea,si a venit sa o ia afara pe fata...am vrut sa dau cu el pe scari,il uram enorm,soacra mea i-a luat apaprarea citez:ce ai ma cu el,este prietenul familiei...cuvinte care m-au socat...pana in acea zi toata familia fostei mele sotii il injura si facea ca la usa cortului...atunci am hotarat sa fac rost de nr de tel si sa vb cu el...ceva era ciudat!!!am vb cu el si a,m aflat adevarul...fosta mea sotie si el au fost colegi demunca,cand au hotarat sa aibe o relatie ,ea stia ca el este casatorit si are copii,a ramas insarcinata dupa un an,crezand ca poate sa il divorteze de sotie,in acelasi timp neascultand cerinta lui de a face avort,citez:nu ai tu treaba,eu il doresc si nici nu vreau sa il recunosti,si nu ma poti obliga sa avortez...de cand s-a nascut fetita,tatal ei a avut grija de ea exemplar de la cel mai mic amanunt in ceea ce priveste educatia pana la ultimul leu vorbind material...a avut curajul sa ii spuna sotiei pe cand fetita avea un an ,aceasta l-a iertat si a acceptat idea ca mai are un copil...mentionez,fetita merge cu tatal ei de la 3 ani si jumatate si cu sotia acestuia la sfarsit de saptamana sau in concedii mereu si cu ceilalti 2 copii ai lui care sunt la afacultate,destui de mari..este iubita si ocrotita...de cand am vb cu el,am comunicat mereu in raport de copil,ce face,cum este,sa nu il lasam sa devina speculant...sa vada ca ne intelegem si ca ii vrem binele...de atunci fosta mea sotie era ca arsa de nervi....si asa s-a produs si destramarea,santaje,amenintari la adresa mea...am terminat...la 2 saptamani dupa ce s-a nascut fiul meu...am ajuns in strada,la ai mei nu am vrut sa merg desi sunt instariti,am avut orgoliul meu...munceam zi si noapte,cumparam pampers,lapte,pt ca doamna a pierdut lactatia la 2 saptamani si cumparam humana,praf care era vreo 50 de ron,pt 2 zile ,maxim 3...alergam zi si noapte,ma odihneam 3-4 ore intrerupte prin statie cand eram liber sau intr-o parcare...pana am plecat in afara si am inceptut sa trimit pachete aproape saptamanal...de m-a certat doamna ca nu mai are loc in casa de ele...acest fragment este decat 5 % din ce clipe urate am trait langa fosta mea sotie....as putea sa o acuz de calomnie,in urma careia am luat-o de sotie?ca am fost atras intr-o cursa?mentionez ca dupa ce am aflat adevarul si am cerut sa imi confirme fostei mele sotii,aceasta mi-a raspuns cu mare seninatate citez:da,asta este adevarul,si?ce te priveste pe tine?...iar fosta mea sotie este cam isterica,atunci cand ii pui un adevar in fata si mai este si altcineva acolo o apuca ceva crize de isterie,nu se mai controleaza...sunt dispus sa platesc si o expertiza psihiatrica atat pentru mine si copil cat si pentru EA...si sa suport eu costul detectorului de minciuni in cazul in care aduce martori mincinosi...daca s-ar enerva in sala de judecata si ar face 2-3 crize cred ca ar fi de ajuns domnului judecator!am vreo sansa?
ma astept la ce este mai rau si sunt gata sa lupt cu toate fortele...am sa c er in instanta expertiza psihiatrica pentru toti 4,eu,ea si copiii,iar martorii mincinosi am sa platesc pentru ei din banii mei testul cu detectorul de minciuni,la cel mai bun din tara...daca am sa pierd,voi merge si la haga,pentru copilul meu sunt dispus sa fac orice sacrificiu,oricat de costisitor ar fi....nu voi permite ca fiul meu sa creasca langa o nebuna,egoista,care nu vrea decat bani pentru conditiile cat mai bune ale copiilor si sa nu vii mai des de o data sau de doua ori la o jumatate de an daca se poate,si ajung peste 10 ani sa gasesc un vagabont care sa imi spuna ca mama lui l-a crescut....daca va fi nevoie sa fac valva in presa voi face,tv...nu imi este teama de nimic pe lumea asta pentru ca lupt curat si vreau ca fiul meu sa aibe o viata cat mai normala,multumesc Lui Dumnezeu ca are omare dorinta de acunoaste lucruri noi,e foarte captivat sa invete si chiar pride repede,nu pot sa il las sa nu-si exploateze acest har,de a invata,este tot ce mi-am dorit sa se simta atras de a invata sa faca asta din placere,iar eu am sa-i ofer totul...absolut totul,chiar daca voi fi nevoit sa muncesc 20 din 24...mi-am dorit acest copil si vreau sa ii fie bine.....si oricat ar fi justitia de partea mamei,cand vor vedea o isterica in sala de tribunal,poate isi vor schimba parerea....as fi foarte fericit sa ma inscriu intr-o organizatie a tatilor dezavantajati de lege,as fi dispus sa si finantez o asemenea organizatie,prea multa discriminare.....de ce?sunt dispus la orice test sa demonstrez ca eu pot oferii copilului meu o educatie mult mai buna decat mama sa,am mult mai multa rabdare cu copiii decat ea,moduri de explicatie la intrebarile copiilor,mult mai multe,mai explicative si realiste,incat sa fac acel copil sa fie cat mai interesat de lucrurile respective si sa gaseasca raspunsurile in amanunt,citind despre si invatand,sa fac asta din pasiunea de a cunoaste si a intelege...!
PS:AS VREA SA STIU DACA EXISTA O ORGANIZATIE A TATILOR DEZAVANTAJATI DE LEGE,DACA NU VREAU SA TRAG UN SEMNAL CATRE TOTI TATII,CARE INTRADEVAR VOR SA LUPTE PENTRU COPIII LOR SI CARE FAC DOVADA ACESTEI DORINTE....

VA MULTUMESC!
Sincer apreciez dorinta dumneavoastra de a lupta, dar asa cum v-am mai recomandat angajati-va avocat, pentru ca din cate relatati sunteti pe cale sa faceti unele greseli, prin care puteti pierde si infima sansa pe care o aveti de a vi se incredinta copilul.
Ca sa ajungeti la proba cu detectorul de minciuni , va trebui sa ajungeti la un proces penal , si oricum proba are valoare orientativa pentru instante.
Expertiza "psihiatrica" pentru mama e putin probabil sa o puteti obtine , doar motivand ca e "isterica" . Poate o expertiza psihologica ar fi mai potrivita , oricum la fel de greu de obtinut . Va trebui sa aveti clar in minte ce doriti sa demonstrati cu o astfel de proba. Si chiar daca o sa obtineti, raportul de expertiza nu va constitui un criteriu suficient pentru a obtine incredintarea chiar daca va este favorabil. Am citit motivari in care instantele incercau sa justificie asemenea rapoarte favorabile tatalui, acuzand tot tatal.
Nu va bazati pe "isteria" fostei sotii in fata instantei, cu siguranta va fi invatata de avocati sa incerce sa se abtina si sa joace teatru in sala de judecata.
Mult succes in lupta!

Asociatii ale atatilor exista si probabil stiti asta din moment ce ati adus vorba de ele.

va multumesc pentru sfat.avocat voi avea,sunt dispus sa platesc si un avocat international,platesc oricat este nevoie,legat de crizele fostei mele sotii,nu se poate abtine,oricat ar vrea sa o faca o cunosc destul de bine si stiu unde sa o ating,incat sa se dezlantuie...in apararea mea pot face dovada unei situatii financiare stabila si destul de buna,fata de ea care sta intr-un apartament cu copiii si inca 2 cupluri,respectiv fratele cu amanta si sora cu sotul,si o pisica care umbla pe unde are chef...pe langa asta am o relatie stabila si bine intemeiata cu o persoana care imi stie copilul si tine mult la el,de altfel ea a fost ceaq care mi-a deschis ochii in urma cu un an legat de evolutia fiului meu,este un bun medic psihiatru-pediatru....daca a avea o familie cu acte in regula va fi un atu pt mine,ma voi casatori...legat de testul cu detectorul de minciuni,dupa marturia acelor martori,voi face o plangere penala pt marturie mincinuasa si daca este nevoie alt proces....iar daca judecatorul nu apreciaza probele aduse de mine la dosar pt reincredintare copilului,merg la CEDO...NU IMI ESTE TEAMA...AM SUFLETUL CURAT SI INCREDERE IN DUMNEZEU...DE UNDE AM DAT SI AJUTAT MEREU SI CAND NU AM AVUT,MI-A DAT INAPOI...M-A AJUTAT MEREU...

VA MULTUMESC FRUMOS!
Sa ne tineti la curent.
Sper sa castigati si sa se creeze in sfarsit precedentul de care tatii au atata nevoie.
Eu am vrut doar sa va impartasesc din experientas mea.
Simplu fapt ca , aveti un venit mai mare decat al mamei este egal cu zero , daca mama are un venit minim .
Cat priveste conditiile de locuit am citit cazuri in care mama locuia cu copilul intr-o garsoniera inchiriata fara bucatarie propie si cu baie comuna la capatul holului, si a obtinut incredintarea.

CEDO cel putin pana in acest moment nu a reprezentat o solutie pentru rezolvarea proceselor de incredintare/reincredintare minori . Din toate procesele pe care statul Roman le-a pierdut la CEDO si care au fost facute publice pe internet, nu am gasit nicio speta in care solutia data de instantele din Romania intr-un proces de incredintare/reincaredintare sa fie schimbata printr-o condamnare CEDO.

Sunt multi tati care au sufletul curat si incredere in Dumnezeu, dar ce pacat ca s-au nascut in Romania!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2009
custodie.comuna, utilizator

Alte discuții în legătură

Va rog mult sa ne sfatuiti ce avem de facut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! maria084 maria084 va rog mult de tot sa ma ajutati, sotul meu a fost casatorit 10 ani, din care a rezultat 2 copii, in acest moment baiatul are 12 ani si fata are 7 ani.In urma ... (vezi toată discuția)
Schimbare program vizita gabi_andreea gabi_andreea Buna ziua. Am o fetita de 4 ani si in urma divortului in urma cu 2 ani minora mi-a fost incredintata mie, adica tatal. La data respectiva pentru a putea obtine ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minor 2012_taby 2012_taby Salut , Ma numesc C>D.O si sunt tatal unei fetite minunate,A.M. ,ce anul acesta implineste 6 ani-in luna martie .In urma divortului (cerut de fosta ... (vezi toată discuția)