am nevoie de un sfat,consilierea unui avocat sau sa ma si reprezinte...vreau sa intentez proces fostei mele sotii pentru o educatie intarziata a copilului...am dovada mediculuin psihiatru al gradinitei unde invata,in urma unei investigatii amanuntite facuta la cererea mea...copilul in varsta de numai 2 ani si 6 luni aproape are comportamentul unuia de un an si jumatate...problema este foarte delicata si urata...iar eu vreau ca baiatul meu sa primeasca o educatie cat mai buna si sa nu ajunga un derbedeu...imi poate lasa cineva un id de mess sau nr de tel sa pot explica pe larg totul de la inceput sa ma si reprezinte in istanta eventual?
Regret ca nu avem sustinerea domnilor avocati, care ar putea macar sa propuna o schimbare legislativa astfel incat copilul sa fie incredintat mamei , si sa incheiem odata aceste discutii. Dommii avocati ar putea sa faca acest lucru prin UNBR.
Insa tatii sunt trimisi la "moarte sigura", nu la lupta pentru copil. As fi preferat sa li se spuna in fata direct: domnilor tati chiar daca considerati ca aveti dreptate absoluta si ca interesul minorului reclama sa va fie incredintat, singura modalitate de a obtine copilul este sa demonstrati ca mama reprezinta primejdie de moarte pentru copil .
Putem sa o tinem asa inca 50 de ani. Sute poate mii de persoane care s-au opus sistemului comunist in mod izolat timp de peste 50 de ani, au fost exterminate si reduse la tacere cu o usurinta debordanta.
Dar poate ca sistemul are dreptate, in conditiile in care rata divortului a ajuns la 50% din casatorii, si copilul ajunge invariant la mama, inseamana ca traim intr-o societate cu tati total incapabili. Si de ce sa schimbam ceva , intr-o asemenea societate? Cine si ce ar castiga?
E bine asa cum e!
nu ma uimeste ce am citit...si pentru mine este un punct in plus si favorabil...astfel am sa pot deschide proces la CEDO in cazul uni esec...si am sa ma asigur ca statul sa imi plateasca toate cheltuielile aferente acestui proces...iar la CEDO nu am sa fac gresala sa apelez la un avocat roman,ci la unul foarte ambitios si cu experienta care sa stie cum si in ce fel sa procedeze...,asta daca nu pe tot parcursul procesului fosta mea sotie nu s-ar razgandi si ar fi de acord sa cedeze sau sa ajungem la o intelegere scrisa de comun acord...!!!imi iubesc copilul si nu vreau decat sa ii fie bine,si nu ma afecteaza incompetenta istantei,din contra va mai pune o piatra grea pe umerii justitei in romania...pacat ca populatia este la mana"justiei" care de departe se vede ca este o adunatura de oligofreni si care au facut studiile adegvate acestei meserii pe banutii si pilele tu mamica si taticu si au ajuns sa nenorocesca oameni,in loc sa ii ajute si sa gasesca o solutie justa...
Eu am castigat incredintarea copiilor minori la tata...si nu odata( cateva cauze au fost si mediatizate la vreme..).La fel, am vazut si alte cazuri castigate de alti colegi...prin urmare nu as generaliza...nu zic ca e usor, dar, cu probe temeinice si juridice si o reprezentare buna din partea avocatului ( din nefericire cei mai multi angajeaza mari maestrii care nici nu dau prin instanta si-si trimit stagiarii platiti prost, care nu stiu cum sa mai paseze dosarul mai repede..) nu vreau sa iau partea judecatorilor, dar nici nu putem generaliza , mai ales ca nu stim cat e procetul de dezinteres al lor si cat al avocatilor...si chiar al clientilor( ei bine da!..si aici ma refer la clienti care vor tot...pe nimic...si am sa au un exemplu: acum catva ani , am asistat la o discutie dintre o colega, buna avocat , si un tatic ce dorea incredintarea minorului...parea a fi constient de faptul ca nu e un dosar usor..pe langa ca i-a cerut referinte, avea o intreaga strtegie vis-a-vis de proces, destul de desteapta , as zice, dar care presupunea implicarea extrem de mare a avocatului...colega l-a ascultat..insa cand a venit vorba de onorariu, domnul a ripostat:"'pentru o amarata de incredintare de minor, vreti atat?!!!"")
am postat aceste lucruri in speranta ca voi aduce un echilibru discutiei, spre a vedea toate laturile problemei
parerea mea este :
Cautati si gasiti un avocat bun, pe care sa-l interseze cazul dvs. si tratati-l ca atare si veti avea si castig de cauza!
asta cu atat mai mult cu cat reancredinttarea minorului poate fi ceruta oricand!va trebuie insa probe si ancheta sociala favorabila si o reprezentare profesionala.