avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc sa mi se incredinteze copilul minor, ce pot sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc sa mi se incredinteze copilul minor, ce pot sa fac?

am nevoie de un sfat,consilierea unui avocat sau sa ma si reprezinte...vreau sa intentez proces fostei mele sotii pentru o educatie intarziata a copilului...am dovada mediculuin psihiatru al gradinitei unde invata,in urma unei investigatii amanuntite facuta la cererea mea...copilul in varsta de numai 2 ani si 6 luni aproape are comportamentul unuia de un an si jumatate...problema este foarte delicata si urata...iar eu vreau ca baiatul meu sa primeasca o educatie cat mai buna si sa nu ajunga un derbedeu...imi poate lasa cineva un id de mess sau nr de tel sa pot explica pe larg totul de la inceput sa ma si reprezinte in istanta eventual?
roxanel a scris:

daca doriti ca minorul sa fie incredintat dvs., trebuie sa formulati actiune in instanta in acest sens.
daca dovediti cu martori, etc ca intr-adevar copilului nu-i prieste sa creasca alaturi de mama sa, aveti sanse.

asa este , instantele acorda de regula castig de cauza mamelor, dar daca exista motive intemeiate, copilul poate fi reincredintat celuilalt parinte.
nu este o regula, si depinde de fiecare caz in parte .

Asa este ,depinde de fiecare caz in parte.
Treaba cu regula nu tine,sau cel putin nu mai tine...:)
Cred ca se dramatizeaza prea mult aceasta situatie,inainte de a deschide o actiune,sau cine stie,mama va fi de acord sa cedeze copilul in favoarea tatalui. Se pot face demersuri si in acest sens...?!
Un proces de sustinut la CEDO este de cel putin 10 ori mai greu de sustinut.
Tatii din Romania nu cred ca vor sa ajunga la CEDO.Ar insemna un adevarat sacrificiu sa procedeze asa.Eu cred ca insasi acest aspect legat de o sesizare cu adevarat serioasa ar fi in masura de a schimba ceva in jurisprudenta instantelor din Romania in materiea dreptului familiei.

De ce este greu de castigat la CEDO de catre un tata.
Daca instantele dau o motivare care cat de cat justifica incredintarea catre mama instanta nu a incalcat drepturi si libertati fundamentale.Exista, de asemenea, procedura reincredintarii minorului care poate oferi garantii suficiente pentru o redeschidere a unui proces.

Cand se poate castiga la CEDO in aceasta materie.
Daca instanta respinge probe sau nu vrea sa le vada se incalca dreptul la un proces echitabil.
Daca ignora probele administrate in cauza sau in hotararea sa instanta nu motiveaza suficient de convingator care ar fi motivele pentru care instanta a procedat intr-un fel si nu in altul.De asemenea, mai poate exista situatia in care motiveaza la modul general fara a avea in vedere strict situatia cazuala din proces.Dar si in acest caz este vorba tot de probe care sunt ignorate.

Lipsa unei legislatii adecvate care ca confere garantii efective partilor din proces.
Este sau poate fi vorba de situatia in care legislatia este mult prea depasita de realitatile sociale actuale si acest lucru aduce prejudicii unei dintre partile din proces.In acest caz doar tatii ar avea motive sa se planga la CEDO in ceea ce priveste legislatia din dreptul familiei.In acest din urma caz, nu ar de vina chiar judecatorii ci statul in intregul sau intrucat acesta are obligatii in materie legislativa.

avocat Claudiu Lascoschi
Am citit cu atentie ultimile indrumari ale domniilor voastre...eu sper ca justita romana sa isi faca datoria asa cum ar trebui.In cazul in care nu mi se vor lua in consideratie probe sau martori la acest proces si asta va fi unica solutie am sa ajung si la CEDO...Mama nu va renunta la el niciodata,poate din incapatanare sau poate ca e obsedata de copiii ei...fica ei dupa cum am mai spus este foarte apropiata tatalui ei...el o duce si aduce de la scoala,el face lectii cu ea,sfarsitul de saptamana il petrece la el,mentionez ca fata are 8 ani si tatal ei nu a recunoscut-o la nastere in documente,dar a fost mereu aproape de ea,suportand toate minciunile si crizele fostei mele sotii...ar pleda ca martor in proces,mai ales acum ca fosta mea sotie nu-l va mai poutea santaja ca nu il lasa sa vada fetita,incat in momentul in care ea ii spune in telefon ca nu poate sa o vada pt ca nu are chef doamna,copilul incepe cu presiuni aspura mamei ca vrdea la tati...si dupa cel mult o jumatate de ora e nevoita sa sune sa vina sa o ia...din cate am observat,ea,a gresit cu fata si vrea ca baiatul sa il aiba de partea ei...fortand cat poate de mult ca eu sa nu il pot vedea,ba are treaba,ba nu ma priveste de ce,ba doarme...odata a dormit copilul 36 de ore din spusele mamei,cu 3 pauze de papica si se baga din nou la somn...in ultima convorbire cu ea de acum cateva zile ma ameninta ca o sa se mute mereu sa nu mai dau de ea... (tatal fetitei plateste scoala,after-scool si tot ce are nevooie fetita)..la divort fosta mea sotie nu a platit taxa de timbru pentru fiecare punct in parte cerut,si se stabilea ca eu sa vin sa il vad de 2 ori pe saptamana cate 2 ore,eu vin odata la 2 luni si atunci maxim 30 de minute adunat stau,pentru ca,citez:"nu sunt obligata sa te suport pe tine 2 ore ca sa vezi copilul iar eu nu vreau sa ies din casa..."inainte sa ies pe usa intreb daca iese cu copilul in parc pentru ca voi avea treaba si in ziua de la ora de nu pot fi in bucuresti am treaba in afara...dumneaei ma suna exact atunci sa vin sa vad copilul,nu imi explic,poate inregistreaza convorbirile sa arate ca ea m-a rugat sa vin sa il vad dar eu nu eram,aveam altceva de facut...motivele pentru care imi vreau copilul sunt:
1.la varsta de 2 ani si jumatate are comportamentul unui copil de 1 an si jumatate,vorbit,dinstins obiecte,facutul la olita care nici nu exista,doar pampers...(raport facut de medic psiholog)scris
2.in acea casa copilul meu nu duce o viata normala,iar persoanele care locuiesc acolo nu prea sunt pe creanga lor,ex:intr-o zi inainte de a ma desparti de sotia mea,eram acolo si fetita era pe hol se juca cu pisica,cum sunt copiii a tras-o de coada la care fosta mea cumnata a iesit din dormitorul ei si a tipat in asa fel la fetita incat a ingalbenit si a venit intr-o fuga la mine in sufragerie.fosta cumnata nu stia ca eu eram in casa,nu m-a auzit cand am intrat.cand m-a vazut in sufragerie a inlemnit in usa si a inceput sa o lingusasca,vai da-o in colo de pisica,hai vino la matusa sa ne jucam...
3.fosta mea sotie nu este un bun pedagog si genul de parinte care sa aibe rabdare cu copiii sa le explice.odata isi iese din fire in se rasteste la ei.nu stie sa explice...exemplu evolutia fiiului meu care a stat cu mama sa acasa 2 ani si o luna...citez:eu sunt multumita de modul cum evolueaza copilul si nu ai tu nici un drept sa imi reprosezi nimic,poate te dau afara,de multe ori m-a si dat...a trebuit sa ies pt ca incepea sa tipe sa o auda fratii si cumnatii eu fiind la 2 metri de ea si fara nici sa o ating...
4.pe langa modul de educatie al copilului care este de 1000 de ori net inferior decat al meu,si pt asata ii multumesc mamei mele pt educatia care mi-a dat-o si mi-a ramas bine intiparita in minte..ca si eu sa o dau copiilor mei,mai este vorba si de joaca...intr-un apartament am inghesutit jucarii cu care fiul meu as fi vrut sa se joace macar odata,unele chiar nu le.a folosit,pe cand la curte se poate misca oriunde si avem amandoi spatiu sa ne jucam impreuna,unii poate rad,am luat pentru amandoi,eu si fiul meu masini cu care sa ne plimbam prin curte motorete,tractoare asemanatoare,al meu mai mare,al sau mai mic...am ac sa tot felul de carti pentru copii de varsta lui si alte materiale didactice...
5.fosta mea sotie asteapta sa am ceva pe numele meu,macar venitul mai mare ca sa ma poata actiona in instanta sa ii platesc 30% din venit asa pensia fiului meu sa ajunga la cel putin 500 de euro pe luna.presiunea acesta este mare pe umerii mei,as fi de acord sa dau si 1000 de euro pe luna dar sa fie doar pt copilul meu.sa merg eu sa ii cumpar tot ce are nevoie,imi cer scuze ca vorbesc urat dar"nu am platit tute in viata si nci nu am sa platesc"
6.tot ce fac,imi sacrific toata tineretea mea,am 27 de ani,am intrerupt facultate in ultimul an la teologie si drept al doilea an,pentru copilul meu sa ii fac tot ce este necesar,casa,bani intr-un cont si cheltuieli pentru el acum...de preotit nu o voi mai putea face,nu-mi mai permit canoanele...asa ca mi-am luat gandul...traiesc si muncesc pentru el si atat...si il vreau langa mine sa am grija de el linistit... daca Dumnezeu ma ajuta sa castig acet proces care cred ca va dura cel putin un an,am sa infintez o organizatie a tatilor dezavantajati de justitie si am sa lupt pentru drepturile lor...(cei care intradevar isi doresc sata si dovedesc)

VA MULTUMESC!

Va recomand consultarea unui avocat in vederea reincredintarii copilului. Se vede ca va iubiti foarte mult copilul si din cele relatate, mama nu este persoana indicata. Pe baza documentelor dumneavoastra si cu depozitia unor martori puteti obtine o solutie favorabila dumneavoastra dar in primul rand copilului.
ioana_larisa a scris:

Va recomand consultarea unui avocat in vederea reincredintarii copilului. Se vede ca va iubiti foarte mult copilul si din cele relatate, mama nu este persoana indicata. Pe baza documentelor dumneavoastra si cu depozitia unor martori puteti obtine o solutie favorabila dumneavoastra dar in primul rand copilului.

Puteti da un exemplu in care a castigat tatal in asemenea ,, asa-zise procese", in afara de cazul in care mama nu sa prezentat in instanta.
Va spun ,din proprie experienta, ca eu am avut probe, care, normal mi-ar fi dat castig de cauza, conform legii, insa, datorita practici si al asa-zisului drept natural, am pierdut cu brio.......multe probe instanta le-a omis cu buna stiinta, iar la martori sa consemnat asa pe sarite, ca de , grefiera e si ea om si nu poate scrie chiar tot....
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
KENNSO, utilizator

Alte discuții în legătură

Va rog mult sa ne sfatuiti ce avem de facut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! maria084 maria084 va rog mult de tot sa ma ajutati, sotul meu a fost casatorit 10 ani, din care a rezultat 2 copii, in acest moment baiatul are 12 ani si fata are 7 ani.In urma ... (vezi toată discuția)
Schimbare program vizita gabi_andreea gabi_andreea Buna ziua. Am o fetita de 4 ani si in urma divortului in urma cu 2 ani minora mi-a fost incredintata mie, adica tatal. La data respectiva pentru a putea obtine ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minor 2012_taby 2012_taby Salut , Ma numesc C>D.O si sunt tatal unei fetite minunate,A.M. ,ce anul acesta implineste 6 ani-in luna martie .In urma divortului (cerut de fosta ... (vezi toată discuția)