avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale O societate SRL poate acorda imprumut ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

O societate SRL poate acorda imprumut administratorului?

Buna ziua,
va rog sa ma informati daca un SRL poate acorda imprumut administratorului, care este si asociat unic. Din cate stiu, ar fi posibil maxim 2000 euro-echiv in lei
Daca da, sunt anumite conditii, de ex. sa apare acest aspect in actul constitutiv?
Trebuie incheiat contract? In format autentic?
Multumesc mult.

Cel mai recent răspuns: marymary , utilizator 15:02, 22 Aprilie 2015
Nu poate. Intrucat societatea nu are in obiectul de activitate acordarea de împrumuturi, ca o banca.
Poate sa acorde împrumuturi numai societatilor afiliate - sucursale, filiale, membre ale aceluiasi grup de firme.
va rog vedeti daca nu ne incadram in prevederile art. 153, al (2) cu (4) din Legea 31/1990

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut actionar Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Cunoaste cineva o prevedere legala prin care un actionar poate fi imprumutat de firma cu o suma de pana la 5000 euro pana la ridicarea dividendelor?eu recunosc ... (vezi toată discuția)
Acordarea de imprumuturi fara dobanda de catre un srl Alexandraaaa Alexandraaaa Problema mea sta in felul urmator: Un SRL acorda imprumuturi fara dobanda unor pers fizice si juridice, fara sa aiba in obiectul de activitate acordarea de ... (vezi toată discuția)
Imprumut administrator srl Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, daca un administrator al unui SRL care este si asociat unic al acelei firme poate sa ia niste bani imprumut din firma(cca ... (vezi toată discuția)