avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuinta cu un etaj- distanta legala dintre cladire si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuinta cu un etaj- distanta legala dintre cladire si gardul vecinului?

Care este distanta legala dintre constuctia cu un etaj si gardul unui vecin???Multumesc.


Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 21:47, 22 Aprilie 2015
Trebuie respectata regula instituita de art. 611 NCC potrivit careia proprietarul este obligat sa isi faca streasina casei sale astfel incat apele provenind de la ploi sa nu se scurga pe fondul proprietarului vecin.
De asemenea, trebuie respectata distanta minima in constructii prev. de art. 612 NCC, respectiv o distanta minima de 60 cm fata de linia de hotar, daca nu se prevede altfel prin lege sau prin Regulamentul de urbanism, astfel incat sa nu se aduca atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanta minima se poate face numai prin acordul partilor exprimat prin inscris autentic. ;)
Intervine și însorirea având în vedere că prin Regulament de urbanism, distanța față de clădirea vecină trebuie să fie o distanță egală cu 1/2 din înălțimea clădirii cele mai înalte dar nu mai mică de 3m.(art. 24 al Regulamentului de urbanism)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)
Streasina, picatura apei dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Am o casa in constructie. S-a construit in locul unei case vechi care s-a demolat, la distanta de 60-70 cm fat de gardul cu vecinul (pastrind ... (vezi toată discuția)
Constructie casa mihail80 mihail80 buna ziua asi dori sa stiu daca construiesc o casa normala de 3 m inaltime ce distanta trebiue sa am de la hotar cu vecinul?multumesc (vezi toată discuția)