buna ziua,de cativa ani am problema.un tip cu care am avut o latie,mi a facut niste poze su ma tot ameninta ca daca n ma intalnesc cu el pune pozele pe facebook.nu stiu ce as pute ace.pozele sunt cam indecente si nu as vrea sa le vada familia ,prietenii si mai ales cei de la facultate.i am explicat ca nu vreau sa ma fiu cu el insa el vorbeste urat,injura,ameninta,suna oaptea cu privat,se i a de mine pe strada...parintii mei nu stiu nimic despre toate astea si nici nu as vrea sa afle pt c ei or sa creada ca i am mintit.mai ales ca maicamea are probleme de sanatate.acest baiat nu ma lasa in pace.se i a de prietenii mei de prietene ...de oricine are legatura cu mine.mi a spus ca decat sa ma vada cu altcineva mai bn ma omoara.nu stiu ce as putea sa fac.va rog sa imi da ti n sfat.daca merg la politie oare o sa se rezolve?? a dat si in mine.eram c 3 prietene.ele sunt martore.vorbeste foarte vulgar...este foarte violent.va rog sa ma ajutati cu n sfat.multumesc mult:((:((:((
va multumesc mult pentru sfaturi.o sa merg la politie astazi.as dori sa imi spuneti daca se poate, ce trebuie sa fac,cand ajung acolo.nu am fost niciodata si nu stiu cum si ce trebuie sa fac :(
Poate ar fi bine inainte sa contactati un avocat, cu care sa discutati in detaliu si sa va conceapa si redacteze el plangerea penala pe care intentionati sa o depuneti.
Mai trebuie sa stiti ca pentru a fi admisibila o astfel de plangere privind amenintare, este obligatoriu ca faptele pe care le priveste sa nu fie mai vechi de 2 luni.
Mergeti si spuneti ca doriti sa depuneti o plangere penala si poate va ajuta un lucrator de la politie pentru redactare, era bine daca va sfatuiati cu un avocat inainte eventual sa va redacteze el plangerea, sa va insoteasca sau sa o depuna el personal.
Daca nu aveti posibilitati financiare sa angajati un avocat, poate incercati sa va redactati singura plangerea dupa modelul de mai jos.
Domnule Comandat al Secției .. poliție,
Subsemnatul/subsemnata … (nume, prenume, CNP, domiciliu/reședință) în calitate de persoană vătămată,
În baza art. 289 C. proc. pen., formulez,
PLÂNGERE
pentru următoarele considerente:
În fapt, … (descrierea faptei/faptelor ce formează obiectul plângerii , indicarea făptuitorului/făptuitorilor ).
Dovada plângerii o fac cu următoarele mijloace de probă: (indicarea mijloacelor de probă daca sunt cunoscute).
În drept, invoc dispozițiile art. … ( este facultativ indicarea temeiului de drept care incriminează şi pedepseşte infracţiunea descrisă, incadrarea urmand sa o faca organul de urmarire penala)
Mă constitui parte civilă în procesul penal cu suma de … lei, reprezentând daune materiale şi/sau morale …
Data, Semnătura,
@Car3men:
Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
va multumesc mult pentru ajutor.sper doar ca politia din Targoviste sa isi faca meseria si sa ma ajute cu ceva ..
Interventie moderator: Daca doriti sa adaugati la postarea precedenta, va rog folositi butonul Editeaza, in interiorul intervalului de 30 de minute care permite acest lucru. Multumesc pentru intelegere.