avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta CCC

As dori sa stiu daca pe adeverinta pentru ccc venitului net realizat este egal cu suma dintre salariul net, valoarea tichetelor de masa si a celor cadou acordate?
Cel mai recent răspuns: ema2014 , utilizator 09:05, 24 Aprilie 2015
1. Venitul net din c/val tichetelor de masa si a tichetelor cadou intra si ele in calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Sunt considerate tichetele de masă venituri din salariu şi se iau în considerare la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

Solutie:
Potrivit definiţiei de la art. 55 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă. De asemenea, sunt asimilate salariilor şi orice alte sume sau avantaje de natură salarială ori asimilate salariilor în vederea impunerii, în această categorie intrând şi tichetele de masă, tichetele de vacanţă etc.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinþã concediu de creºtere copil MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, Am şi eu o problemă trebuie să completez o adeverniţă pentru indemnizaţia de creştere copil iar a salariul net nu sunt lămurită dacă ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu ingrijire copil rdk67 rdk67 buna ziua, care sunt veniturile care intra in baza de calcul pt indemnizatia concediului ingrijire copil? stiu ca intra veniturile nete pe ultimele 12 luni. ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil- adeverinta dan197 dan197 Buna ziua.In adeverinta tip eliberata de angajator, pentru salaliata care isi depune dosarul pentru concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani , la ... (vezi toată discuția)