avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Infiintarea propriei
Discuție deschisă în Executare silită

Infiintarea propriei

Sunt angajator si am primit o DISPOZITIE DE PROPRIE de la un Birou executor judecatoresc cu indicatia de a infiinta o proprie pe drepturile banesti ale unui angajat Angajatul are un credit , luat cand nu lucra la noi, neachitat.
In conformitate cu
Art. 623 - Organul de executare
Executarea silită a oricărui titlu executoriu, cu excepția celor care au ca obiect venituri datorate bugetului general consolidat sau bugetului Uniunii Europene și bugetului Comunității Europene a Energiei Atomice, se realizează numai de către executorul judecătoresc, chiar dacă prin legi speciale se dispune altfel.
Art. 625 - Legalitatea executării silite
(1) Executarea silită se face cu respectarea dispozițiilor legii, a drepturilor părților și ale altor persoane interesate.
(2) Este interzisă efectuarea de acte de executare de către alte persoane sau organe decât cele prevăzute la art. 623.
Eu ca angajator sunt obligat sa retin din salariu anhajatului ?
Multumesc 1
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 13:48, 23 Aprilie 2015
Da, sunteți obligat!
Dacă nu rețineți 1/3 din venitul net lunar și nu virați către executor, se va valida poprirea împotriva dvs și veți plăti în locul angajatului debitul față de bancă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cu sau fara executor? cirnu72 cirnu72 Am cistigat in instanta cu o primaria a unui sector din Bucuresti dreptul de a cumpara un apartament in care locuim de 10 ani efectiv cu chirie, desi initial ... (vezi toată discuția)
Executarea silitã prin poprire floreaionelm floreaionelm Înfiinţarea unei popriri solicitată de către \\"un consiliu local\\" pentru o amendă (pentru parcare) neplătită, solictare de înfiinţare adresată ... (vezi toată discuția)
Organ competent executare silita dan_co dan_co Buna ziua. Printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, pronuntata intr-un dosar penal, in care [u]o institutie publica[/u], [b]finantata integral de la ... (vezi toată discuția)