avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita cu sau fara executor?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita cu sau fara executor?

Am cistigat in instanta cu o primaria a unui sector din Bucuresti dreptul de a cumpara un apartament in care locuim de 10 ani efectiv cu chirie, desi initial la mutare ni s-a promis ca intr-un an vor putea fi cumparate. Întrebarea mea este daca acesta executare silita se face doar cu ajutorul unui executor judecatoresc sau poate fi facuta personal de cel care a cistigat in instanta definitiv . În situatia cind aceasta executare silita poate fi facuta fara executor judecatoresc care ar fi pasii ? Multumesc anticipat

.
Cel mai recent răspuns: Zsuzsanna Lukacs , Consultant credite si finantari 09:15, 19 August 2013
Conform art.623 din Noul Cod de procedura Civila (2013):

Art. 623.
-
Executarea silita a oricarui titlu executoriu, cu exceptia celor care au ca obiect venituri datorate bugetului general consolidat sau bugetului Uniunii Europene si bugetului Comunitatii Europene a Energiei Atomice, se realizeaza numai de catre executorul judecatoresc, chiar daca prin legi speciale se dispune altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea propriei miraj_soft@yahoo.com miraj_soft@yahoo.com Sunt angajator si am primit o DISPOZITIE DE PROPRIE de la un Birou executor judecatoresc cu indicatia de a infiinta o proprie pe drepturile banesti ale unui ... (vezi toată discuția)
Executarea silitã prin poprire floreaionelm floreaionelm Înfiinţarea unei popriri solicitată de către \\"un consiliu local\\" pentru o amendă (pentru parcare) neplătită, solictare de înfiinţare adresată ... (vezi toată discuția)
Fonduri ue IrinaAndries IrinaAndries Buna ziua. 1. Camera de Conturi X a stabilit prin decizia nr. .... ca trebuie recuperata o suma cu titlu de accesorii fiscale de la doua persoane. Deci ele ... (vezi toată discuția)