avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ordinul CSA Nr. 14/2011 ref. polite RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ordinul CSA Nr. 14/2011 ref. polite RCA

Buna ziua,
Ma poate lamuri cineva , va rog, daca precizarile din acel ordin includ un contract de comodat intre persoane fizice.... mai precis, daca RCA se poate face pe numele comodatarului / utilizator, si nu pe al comodantului / proprietar inscris in talon.

Brokerul de asigurari sustine ca prin utilizator se intelege doar cazul cumparatorului prin contract de leasing cu firma auto inca proprietara.

A doua intrebare ar fi : cum se aplica povestea cu varsta si vechimea permisului soferului in cazul unei persoane juridice.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: clascu , utilizator 14:55, 26 Aprilie 2015
Polita RCA se inchie pe numele propritarului din talon.Utilizator pe polita va aparea doar in situatia in care este vorba de un contract de leasing, Pentru persoane juridice, calculul primei de asigurare se face in functie de codul CAEN al societatii si utilizarea autovehiculului.nu in functie de varsta soferului.
Strict dupa litera legii la rubrica utilizator poate fi inscrisa si persoana juridica si persoana fizica atata timp cat exista un contract de folosinta din partea proprietarului , persoana fizica sau juridica. La unele societati insa nu poate fi facut acest lucru dar este un abuz ori o interpretare subiectiva a legii.
Cu toate acestea insa tariful va fi calculat in functie de datele proprietarului nu de cele ale utilizatorului.
Daca v-ati gandit la aceasta varianta in ideea sa fentati pretul mai mare pentru anumite categorii de proprietari va spun ca NU MERGE !

Plus de asta Ordinul 14/2011 al CSA a fost inlocuit de Norma 23/2014 a ASF !
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca sofer, nu proprietar silvia99 silvia99 buna ziua! ce risca un sofer, proprietar de masina, daca incheie polita rca pe numele tatalui sau si nu pe al lui? ce amenda/pnalizare risca daca este prins ... (vezi toată discuția)
Lnchiriere masina pe firma nepynepy nepynepy Buna ziua , daca ma puteti ajuta cu , cateva raspunsuri in ceea ce priveste nelamurirea mea . Detin o masina proprietate privata si as dori sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)
Rca la masina in leasing sodalit2005 sodalit2005 Buna seara, Va rog daca poate cineva sa ma sfatuiasca ce ar tb. sa fac in conditiile in care am achizitionat un autoturism in leasing si doresc sa inchei ... (vezi toată discuția)