avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut intre persoane fizice
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut intre persoane fizice

Buna seara ! Am imprumutat unei persoane o suma de bani pt. doua luni , si am facut act scris de mana , cum ca i-am dat suma x semnatura si ca a primit suma x , semnatura . Este valabil daca nu e facut la notar ?Ce am de facut daca nu-mi returneaza banii pana la data scadenta ?Banii i-am dat fara dobanda ! Astept raspuns , multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ionica Porumbel , Consultant in arhivarea documentelor 11:53, 26 Aprilie 2015
Mai am o intrebare legata de acest subiect . Imprumutatul a zis ca nu va recunoaste ca i-am dat bani , chiar daca exista actul original si a semnat ca a primit suma respectiva. Au existat situatii in instanta cand judecatorul sa admita ca banii nu s-au dat ?E posibil asa ceva ? Martori nu au existat cand i-am dat banii ! Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2015
vrani, utilizator
Nu conteaza alte cazuri, cum au fost ele solutionate, ci numai al dvs.
Dvs veti proba si cu martori, banuiesc ca cineva stie ca i-ati dat banii astia.

eu am dat multi bani cu chitanta de mana, dar de fiecare data am avut martor. in 3 cazuri nu mi-au returnat banii si am ajuns in instanta. toate 3 le-am castigat.
Daca nu recunoaste, se poate face expertiza grafica prin care sa se constate ca e scrisul lui. Daca n-au fost martori de fata cu siguranta este cel putin un martor indirect, caruia i-ati spus de acel imprumut. Daca expita termenul sa-l actionati in judecata, nu-l lasati sa va duca cu vorba, sa va prosteasca. Succes.
Poate aveți și o dovadă că în ziua (în zilele anterioare) întocmirii chitanței de mână, dețineați 3.000 de euro. Dacă i-ați scos dintr-un cont, cereți un extras de cont de la bancă.
Mai căutați și alte dovezi , chiar indirecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imrumutati ContSters88452 ContSters88452 buna ziua.va deranjez din nou,de catre cine e indicat sa fie scris un act de mana pt un imrumut banesc.de mine sau de cel caruia ii dau banii?si trebuie ... (vezi toată discuția)
Imprumut nKara nKara un prieten de`al meu s`a imprumutat de o suma de bani de la o cunostinta de a lui, fara nici un fel de act sau martori, problema esta ca momentan nu are toti ... (vezi toată discuția)
Bani dati fara acte legale daniela_b daniela_b am imprumutat in luna septembrie o cunostinta cu 1500 ron si 350 E,si ma tot amana cu returnarea sumei,mentionez ca nu am facut nici un act oficial si nici ... (vezi toată discuția)