avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua,va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:ma aflu in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 3 ani(06.06.2015).Pe 02.04.2015 am primit certificatul de handicap care este valabil1 an.Sunt insarcinata in 34 saptamani,data probabila a nasterii fiind 08.06.2015 insa ma astept sa nasc in jurul datei de 18.05.2015, cu siguranta inainte de a face primul copil 3 ani.Intrebarea mea este cum sa procedez ca sa iau aceeasi indemnizatie , trebuie sa intru in prenatal?Cum sa procedez cu angajatorul? Multumesc
Cel mai recent răspuns: teofanar , utilizator 20:20, 24 Aprilie 2015
1. - Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1) veti intra direct din CCC1 in CCC2 cand se va termina CCC1.
- Nu veti mai beneficia de conecdiul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. - Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana se termina CCC1 veti mai primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar.
- Pentru aceasta mergeti la Primarie si faceti cerere pentru cei 600 lei si anexati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.

3. Dupa ce se termina CCC1 veti intra in CCC2 si veti primi aceesi indemnizatie ca la CCC1 dar;
- nu mai mare de 3.400 lei, daca optati pentru CCC2 pana la varsta de 1 an;
- nu mai mare de 1.200 lei, daca optati pentru CCC2 pana la varsta de 2 ani.

4. - Inainte de a se termina CCC1 (cam cu doua saptamani - o luna) faceti cerere catre angajator de prelungire a suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.
- Anexati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.
- Apoi mergeti la Primarie cu decizia de prelungire a suspendarii CIM si faceti cererea pentru indemnizatia pentru CCC2 (nu mai aveti nevoie de alte acte ca le aveti la dosarul cu CCC1).
Deci nu mai merg la medicul de familie pentru prenatal(eram programata pentru asta in 05 mai si nu stiam ce sa ii spun).Multumesc din suflet pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postantal sau concediu pt cresterea copilului? eKa_2012 eKa_2012 Buna ziua! Sunt mamica unui bebelus de 1 an si jumatate si insarcinata in 6 luni cu cel de-al doilea copilas. Momentan ma aflu in concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil vhhggv vhhggv Am un baietel de 1 an si de curand am aflat ca sunt insarcinata cu cel de-al doilea copil. Ma intereseaza cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil in ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privind intrarea din cic1 in prenatal si cic2 giugiuc giugiuc Buna ziua,numele meu este Mariana si as avea si eu nevoie de cate va lamuriri....momentan sunt in CIC1 pana pe 5.08.2012 si sunt insarcinata cu al doilea bebe ... (vezi toată discuția)