1. Un salariat a castigat in instanta restante salariale.
2. A intrat in concediu medical.
3. Restantele salariale se refera si la fiecare luna din cele 6 care se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei de concediu medical.
4. Este obligat angajatorul sa-i recalculeze si indemnizatia de concediu medical?
Banuiesc ca in acesta situatie termenul de prescriptie este de 3 ani de la data la care angajatorul a platit prima restanta salariala , restanta ce trebuia sa contina si suma corespunzatoare din indemnizatia de concediu recalculata.
Nu vreau sa va contrazic, insa eu gandesc asa:
a. ziua de plata a salariului este 12 mai 2015;
b. eu nu pot sa-l dau in judecata pe 10 mai 2015 pe motiv ca nu mi-a platit salariul; actiunea mea este neintemeiata, pot sa-l dau in judecata pe 13 aprilie 2015 dupa ce a trecut termenul legal referitor la plata obligatiei. Angajatorul nu l-a anuntat ca nu ii recalculeaza si indemnizatia de concediu medical , acest fapt a fost observat doar dupa ce angajatorul a facut ultima plata referitoare la restanta salariala.Cum poti sa iti dai seama cat ti se plateste daca angajatorul nu e de buna-credinta? Chiar a refuzat sa ii comunice in scris salariatului cuantumul total al restantelor salariale.
1. Trebuie sa primesc restanta salariala potrivit legii pe 12 mai 2014.
2. Termenul de prescriptie nu este 13 mai 2014+ 3 ani? Daca nu o primesc pe 13 mai am 3 ani pentru a-mi recupera banii in instanta.Dupa parerea mea daca legea stabileste un termen pentru efectuarea platii atunci e suspendata si prescriptia, ce curge de la data legala referitoare la plata obligatiei. Din acest motiv m-am gandit sa fac comparatia cu salariul.
Concediu medical
cristi simion
Am de luat banii pe mai multe concedii medicale , pentru perioada ianuarie - martie 2015 . Angajatorul a trimis concediile medicale la casaopsnaj . Angajatorul ... (vezi toată discuția)