1. Un salariat a castigat in instanta restante salariale.
2. A intrat in concediu medical.
3. Restantele salariale se refera si la fiecare luna din cele 6 care se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei de concediu medical.
4. Este obligat angajatorul sa-i recalculeze si indemnizatia de concediu medical?
1. Cred ca am fost prea confuz.
2. Angajatorul nu a platit salariul conform legii.
3. Salariatul il da in judecata si castiga.
4. Instanta obliga angajatorul la plata restantelor salariale.
5. Aceasta insemna ca toate drepturile banesti acordate( indemizatia de concediu medical, prima de vacanta, al 13-le salariu) in perioada respectiva trebuie recalculate de catre angajator?Trebuie sa se faca din nou cate un proces pentru fiecare drept banesc in parte( un proces pentru indemnizatia de concediu medical, un proces pentru al 13-lea salariu etc) sau angajatorul este obligat sa calculeze toate aceste drepturi din "oficiu"?
Daca nu s-a solicitat prin cererea de chemare in judecata si recalcularea indemnizatiei de concediu medical, plata primei de vacanta, si al celui de-al 13-lea salariu, atunci cred ca va trebui promovata o noua actiune , bineinteles daca persoana in cauza mai este in termenul de prescriptie.
1. "Obliga paratii la calcul si plata diferentelor salariale neacordate".
2. Din cate stiu eu indemnizatia de concediu medical este considerata potrivit Codului Fiscal venit salarial. Iar pentru restul parca a fost un recurs in interesul legii referitor la termenul de prescriptie in care sunt facute 2 deosebiri: daca fac parte din "elementele care alcatuiesc salariul" se prescriu in 3 ani, si daca nu fac parte-6 luni. Aplicand acest rationamnet daca instanta a spus : "Sa se acorde diferentele salariale!"....atunci angajatorul trebuie sa calculeze si indemnizatia de concediu medical ... E corect?
Concediu medical
cristi simion
Am de luat banii pe mai multe concedii medicale , pentru perioada ianuarie - martie 2015 . Angajatorul a trimis concediile medicale la casaopsnaj . Angajatorul ... (vezi toată discuția)