avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie vecini....
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie vecini....

buna ziua...am cumparat un apartament la etajul 3 si in acest moment este in curs de renovare...muncitorii am incercat sa taie o teava de la vechea incalzire, care inca avea apa, nefiind golita total...in acest fel au inundat vecinii de la et 2 si 1...cel de la et 2 nu mi-a zis nimic...nici un ban...cel de la etajul unu acuma imi cere bani ca sa nu ma dea in judecata zice...am fost sa vad despre ce mare inundatie a fost vorba, dar nimic...pe perete nu se mai vede...sustine ca apa care a curs i-a murdarit covoarele cu rugina si a trebuit sa le spele...mi-a zis pe fata sa ii dau 200 lei ca sa ramanem vecini sau daca nu numai suntem vecini...ca dupa sa ma ameninte cu tribunalul...ce sanse am sa ajung cu acest "bun" vecin in tribunal???ca ma astept sa faca acest lucru...sa ii dau bani??multumesc...
Cel mai recent răspuns: sorintm , utilizator 17:45, 30 Aprilie 2015
Ori ii dati banii acum ori ii dati peste 6 luni. Daca va actioneaza in instanta si va cere despagubiri tinand cont ca stiu despre isprava si alti vecini care ar putea sa mearga in instanta ca martori, riscati sa va castige. Asa ca luati dvs. 2 vecini faceti un proces verbal in care scrieti negru pe alb ca ii dati suma de 200 lei ceruta de dansul drept despagubiri pentru pagubele produse cu ocazia inundatiei, ca nu a fost nimic premeditat si ca a fost efectiv un accident ceea ce s-a intamplat, mentionati ca vecinul se obliga a nu mai depune alte solicitari de despagubiri ulterioare pe aceasta tema, bateti la usa vecinului, scrieti buletinul acestuia pe PV si datele de identitficare, nume, prenume, adresa, il puneti sa semneze la fel si dvs.si vecinii si gata.
Pentru ce sa-i dati 200 lei?
Ar trebui sa va prezinte o chitanta ca a facut aceste cheltuieli in urma inundatiei.
Daca va cerea 1000 lei ii dadeati, ca sa ramaneti vecini?

Cand s-a produs inundatia, trebuia sa va cheme ca sa constatati si dv. pagubele si atunci va puteati intelege omeneste, ca de la vecin la vecin. Asa? Pe ce sa dati banii? Pe nimic?

De amenintat ne amenintam toti unii pe altii, ca ce treaba mai avem? Dar la judecata trebuie sa prezinte niste probe, ca altfel cum?
justitiarul711, atata timp cat pe perete nu este nici o urma o ispravei mesterilor, ce sanse are sa castige?ca asta nu inteleg?am fost dimineata sa vad despre ce este vorba la ea in casa....mi-a povestit cat de urata a fost apa cu rugina si cat de murdar ii este peretele...covoare....cum se lauda ea ca sunt de murdare nu existau...era doar ciment si un pvc..iar de urme pe perete nici nu se vad...e uscat...
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
princess_daiana, utilizator
princess_daiana a scris:
... am incercat sa taie o teava de la vechea incalzire, care inca avea apa, nefiind golita total...in acest fel au inundat vecinii de la et 2 si 1...

Eu nu am nici un motiv sa nu va cred; Va cred ca sunteti vinovat si ca recunoasteti.
Sunteti vinovat pentru ca nu v-ati interesat la administrator, la instalatorul asociatiei.. daca acea teava are sau nu apa, o puteti taia sau nu... Orice modificare sau interventie la aceste instalatii se face cu acordul, avizul asociatiei, a presedintelui si eventual sub supravegherea administratorului sau instalatorului asociatiei. Acestia ar fi golit instalatia inainte de a taia teava si nu aveati probleme.
Orice inundatie produce pagube mai mici sau mai mari, vizibile imediat sau in timp.
O inundatie produsa astazi poate umezi plafonul vecinului si a doua zi sa para uscat, dar peste o saptamana incepe sa curga tencuiala, sa crape varul...
Asa ca ar fi normal sa-i platiti vecinului si sa ramaneti in relatii bune.

La o inundatie usoara in asociatia noastra, s-au cheltuit 300 lei pentru a remedia tencuiala doar intr-o baie mica. Vecinul de deasupra a platit cei 300 lei direct meseriasului pe care tot el l-a adus cu tot cu materiale, cerandu-si scuze fata de vecinul afectata, care a stat vreo 3 zile cu micul "santier" in casa. Dar fiecare din cei doi vecini au inteles ca a fost un accident si-au ramas in relatii normale de vecinatate.
Parca e mai importanta buna vecinatate decat banii.
Cand ati taiat teava ati cerut aprobare de la administratie.
.Va recomand sa luati legatura cu administratia si sa comunicati ce vreti sa faceti in apartament.
Cu vecinul nu aveti ce face.Dupa o alta discutie poate scade putin pretul.Dar putin probabil sa nu-I apara si lui pata in urma inundatiei.

Alte discuții în legătură

Tripla inundatie David987 David987 La finalul lunii iulie a acestui an am fost inundat in bucatarie de vecina de deasupra. Eu stau la etajul 2, ea la etajul 3. Am chemat mesteri care au spart ... (vezi toată discuția)
Vecinul m-a inundat. cum pot să-mi recuperez cheltuielile cu refacerea apartamentului? Euroinvest Euroinvest Buna ziua, as doi sa aflu cum pot sa-mi recuperez cheltuielile cu refacerea apartamentului in urma unei inundatii. Precizez ca am un apartament amplasat la ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu locatarul de deasupra mea Muraana Muraana Buna ziua Am probleme cu locatarul dedeasupra mea et 3 si eu locuiesc la et 2 ,vin in concediu de 2 sau 3 ori pe an si in anul 2023 m-a inundat tot ... (vezi toată discuția)