buna ziua...am cumparat un apartament la etajul 3 si in acest moment este in curs de renovare...muncitorii am incercat sa taie o teava de la vechea incalzire, care inca avea apa, nefiind golita total...in acest fel au inundat vecinii de la et 2 si 1...cel de la et 2 nu mi-a zis nimic...nici un ban...cel de la etajul unu acuma imi cere bani ca sa nu ma dea in judecata zice...am fost sa vad despre ce mare inundatie a fost vorba, dar nimic...pe perete nu se mai vede...sustine ca apa care a curs i-a murdarit covoarele cu rugina si a trebuit sa le spele...mi-a zis pe fata sa ii dau 200 lei ca sa ramanem vecini sau daca nu numai suntem vecini...ca dupa sa ma ameninte cu tribunalul...ce sanse am sa ajung cu acest "bun" vecin in tribunal???ca ma astept sa faca acest lucru...sa ii dau bani??multumesc...
In primul rand fiind vorba de o conducta de incalzire, in prealabil trebuia facuta golirea coloanei din subsol, chiar daca vi s-a spus ca blocul este debransat, iar daca apa a ajuns doua etaje mai jos dovedeste ca era coloana plina. In alta ordine de idei nu avea cum sa ajunga rugina din conducte prin infiltrare tocmai la doua etaje mai jos, dar daca mituieste doi martori care sa sustina in instanta ca asa a fost, sunteti bun de plata. Parerea mea este sa incercati sa mai ,,negociati" suma iar dupa ce ati ajuns la o intelegere, plata sa o faceti cum va sfatuit mai inainte justitiarul7
De vinovata sunteti vinovata pentru mai multe lucruri
Nici un meserias care se respecta nu se apuca sa puna flexul pe instalatia comuna si sa taie tevile
Problema cu amenintatul cu judecata...ar trebui sa cadeti la invoiala mai dati dvs mai lasa el
Pana una alta ,daca pe perete nu se vede urma vizibila de rugina,vercinul poate sa aduca si 10 martori daca nu are proba temeinica cam greu sa sustina acuzele adica apa care a curs i-a murdarit covoarele cu rugina si a trebuit sa le spele..,insa peretele a ramas curat....
Pana se ajunge la proces ,poate zugravi si pastreaza chitantele si pateaza el peretele cu rugina pe cand vine meseriasul sa fie ce vedea (meseriasul e un potential martor).
Intr-un caz asemanator ,vecinul de la patru a inundat vecinul de la doi . Pana la urma s-a constatat ca numai o placa de metal a facut ca eu sa nu fiu inundat .
In zilele noastre ,probabil vecinul dvs de la 2 s-a adresat direct societatii de asigurari .
Pe viitor,pentru a preintampina astfel de cazuri(si nu numai), puteti face o asigurare facultativa care sa cuprinda si eventualele pagube produse vecinilor(aici e vorba de inundatie).Asigurarea se face pe o perioada de un an,are o anumita limita,insa si d-voastra veti fii in castig..Acum cu faptul consumat,puteti doar sa constatati daca eventualele pagube ce vi "se impun" de catre vecin au legatura sau nu cu realitatea.Sunt multe aspecte de luat in seama aici.
Tripla inundatie
David987
La finalul lunii iulie a acestui an am fost inundat in bucatarie de vecina de deasupra. Eu stau la etajul 2, ea la etajul 3. Am chemat mesteri care au spart ... (vezi toată discuția)