avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme instalatie asociatie proprietari..
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme instalatie asociatie proprietari..

Buna ziua,
doaresc tare mult sa ma ajute cineva cu un sfat. Locuiesc la parterul unui bloc, timp de 3 luni ma contrunt cu probleme ce tin de asociatia de locatari. Nu pot folosi chiuveta din bucatarie de 3 luni, ptr ca refuleaza si se umple zilnic cu spuma de la masinile de spalat si baia unor vecini(instalata in locul bucatariei).Pe langa asta este permanent un miros extrem de urat si..colac peste pupaza..in mom in care un instalator incerca sa desfunde de la mine coloana..un roi de muste mici si negre au navalit. Muste ce le am tot de vreo 3 luni.. Intrebare este..cui sa ma mai adresez in cazul in care de 3 luni am incercat sa remediez singura problema aducand si platind instalatori, am facut si catre presedintele de asociatie o nota in care rugam remedierea problemei...De la instalatori am inteles ca este infundat cotul principal de evacuare. Desi am vb cu vecinii care sunt de acord sa plateasca schimbarea lui..de 3 luni nimic nu s-a remediat.Ajutati-ma va rog cu un sfat.
Multumesc.

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
sellenaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: sellenaa , utilizator 15:24, 27 Aprilie 2015
Daca ati facut si cerere la presedinte iar vecinii au spus ca platesc daca e nevoie, mergeti la presedinte cu o lista semnata de catre vecini insotita de cererea initiala pe care presedintele sa isi dea acordul pentru repararea instalatiei si pentru contactarea de catre dvoastra a unei firme specializate (daca el nu are timp).
Cheltuielile urmand a fi decontate din fondul de reparatii in baza facturii si procesului verbal de receptie semnat de presedinte in calitate de reprezentant al asociatiei..
prin urmare voi mai sta inca o luna, doua in mizerie, riscand sa ma imbolnavesc mai tare. ma interesa daca exista o alta cale, desi voi face si asta. ma interesa o cale legala, in caz ca nici cu lista ni functioneaza. Ex: sanipid, poate?
tocmai vin de la presedinta de asociatie. i-am spus asa: pana diseara daca nu am raspuns am cateva variante de rezolvare a problemei...1.fac lista cu acordul vecinilor de scara.. ii dau in judecata(am dovezi scris, filmate..plus ca ajunge sa mina cativa martori.dau in judecata presedinta si admintstratora) 2. pun mana pe un ciocan si frec una cotului ala..de o sa fie nevoiti sa munceasca dublu( si sa se plateasca dublu) 3. sun peste tot sanipid, ziare..peste tot unde gasec.
daca ei nu sunt in stare sa aduca un instalator bun si sa gaseasca o rezolvare..gasesc eu!
am intrat aici crezand ca voi gasi o rezolvare legala mai rapida( imi ajung 3 luni de rahat in casa, asa ca..va rog,nu comentati de rabdarea mea!) si se pare ca nu prea am gasit.
oricum multumesc celor care au raspuns, in special d-lui Valeriu cu care am avut o coloboreare placuta acum cativa ani.:)
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2015
sellenaa, utilizator
Trebuia sa va duceti cu gandul obtinerii acordului pentru reparatie.
Nu trebuia sa ii lasati timp de gandire, ati depus o cerere cu suficient timp in urma astfel incat sa ia hotarare.

Daca ii frecati una cotului sa nu ajungeti in situatia sa il reparati pe cont propriu!

Parerea mea este sa mai faceti un drum la presedinta cu cererea si ii spuneti ca nu plecati pana nu scrie negru pe alb dez/acordul reparatiei, faptul ca cheltuielile se vor deconta din fondul de reparatii al asociatiei si ca puteti contacta personal un instalator.
Daca nu este de acord ii spuneti ca va intalniti la judecatorie si veti solicita cheltuieli de judecata si daune morale. Poate cu amenintari reusiti sa obtineti acordul ptr inceperea reparatiei.
pai, asa cum am spus mai sus am fost la presedinta, administratora nu a mai raspuns la tel..presedinta foarte amabila mi-a dat dreptate a spus ca ma intelege si ca suna din nou la adminitrator..taraganarea asta se face de 3 luni, psihic am ajuns la limita, cat despre ,,frecat un ciocan cotului'', consider ca e o ultima ,,solitie''. cat despre platit, oricum m-am oferit sa aduc cot nou, oricum cheltuielile le suport..cred ca asta doar ar grabi repararea si atata timp cat nu au vrut sa lucreze pe ,,uscat'' sa lucreze pe umed.de vechi si defect ce era..s-a spart spart. :D sa demonstreze ca eu l-am spart! eu pot demonstra ca i-am sunat de n ori..si da mi-ati dat o idee buna, diseara voi merge la presedinta sa imi dea in scris raspuns la cererea mea. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe cine obliga legea sa faca reparatie??? andr33ac2008 andr33ac2008 Buna ziua. problema mea este urmatoarea. in urma cu 4 ani m-am mutat intr-un apartament. dormitorul meu este perete in perete cu bucataria vecinului. pe ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezolva? ica_ica ica_ica De 2 ani bolboroseala,spuma in chiuveta cateodata,miros de canal,presiune mare pe instalatia de la bucatarie de aprox 7_15 ori zilnic intre7_23 .am doua ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un vecin care impiedica accesul la tevile comune adiushu adiushu Buna seara.Am o problema cu vecinul de la parter din cauza caruia teava de scurgere de la bucatarie nu poate fi schimbata. De cateva luni scurgerea la ... (vezi toată discuția)