avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal confiscare marfa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal confiscare marfa

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta urmatoarei spete:

Soferul Societatii XYZ a fost oprit de un echipaj al politiei rutiere. In urma verificarii documentelor de provenienta a marfii agentul de politie a constatat ca avizul de insotire a marfii nu era completat corect (lipsea numele cumparatorului cat si numele delegatului - soferul si numarul autoutilitarei de transport, dar era mentionata marfa, cantitatea cat si data avizului de insotire.
Agentul constatator a aplicat sanctiunea de avertisment soferului si a confiscat toata marfa.

Intrebare:
Procesul verbal de contraventie e corect ca e intocmit pe sofer si nu pe Societatea X? marfa apartine societatii, autoutilitara la fel. De ce a fost intocmit PV pe numele soferului si nu a firmei?

Agentul constatator nu a mentionat in procesul verbal instanta la care se contesta procesul verbal => atrage nulitate absoluta?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Gepetto25 , utilizator 14:25, 9 Februarie 2016
Multumesc frumos pentru lamuriri si sfaturi. Am sa contest PV si sa vedem ce a fi.
Judecatoria a anulat procesul verbal de contraventie si a inlaturat avertismentul si a dispus restituirea marfii confiscate. Am vazut ca e un termen de apel de 30 de zile.

Ce as putea sa fac pentru ca marfa sa fie inventariata si sa fie mentionat intr-un document si termenul de valabilitate al produselor confiscate, pentru ca daca produsele expira pana se termina procesul vreau sa cer contravaloarea lor, dar ma gandesc ca trebuie sa dovedesc ca erau in termenul de valabilitate.

Rog un sfat. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
Gepetto25, utilizator
Instanta a anulat procesul verbal si a dispus restituirea marfii si a motivat faptul ca art. 1 lit. e din Legea 12/1990 sanctioneaza lipsa dovezii de provenienta a marfii si nu unele lipsuri privind destinatarul marfii. Prin urmare, dovada de provenienta reiese chiar din avizul de insotire a marfii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala -calitate procesuala Luisa Mitroi legalista.ro Luisa Mitroi legalista.ro Dragi colegi, va rog sa ma sprijiniti cu opinia dv. Am doua cazuri de sanctiuni contraventionale si confiscare de marfuri din motive datorate lipsei ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda rovinieta Nicoleta Ion Nicoleta Ion Buna ziua Pe data de 22.02.2017 am primit prin posta un pvcc prin care mi se aduce la cunostinta ca agentul X a constatat la data de 31.01.2017 ca eu am ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala louisa louisa As dori sa stiu pe numele cui trebuie facuta plangerea contraventionala in situatia in care procesul verbal este intocmit pe numele soferului dar prin procesul ... (vezi toată discuția)